Omdat een van haar oud-leden getroffen is door ALS had HVW (Hockey Vereniging Westland) week 39 bestempeld als de ‘week voor ALS’. Er werden diverse activiteiten georganiseerd ten bate van Stichting ALS. Zo organiseerden de Dida’s op dinsdag 25 september een toernooi en konden er verschillende Westlandse producen ‘geshopt worden voor ALS’. 

Omdat er door de diverse sponsoren spontaan zoveel verse Westlandse producten ter beschikking werden gesteld, kon er die dinsdag én in de weekenden van 1-2 en 7-8 oktober een stand voorzien worden van diverse Westlandse versproducten beschikbaar gesteld door Westlandse bedrijven. Na 2 weken actie voeren, kon Marlène Doorneveld, initiatiefneemster van deze actie, namens de Dida’s bekend maken dat HV Westland een bedrag over kan maken aan Stichting ALS van € 5.900,-!!

Dit is inclusief een prachtige bijdrage van € 2.500,- van SWK Groep, voormalig hoofdsponsor van HVW die met deze bijdrage aan de ALS actie afscheid nam als hoofdsponsor.

Op donderdag 13 oktober 2016 werden de 2 cheques door Marlène Doorneveld namens HVW en Irene Bui namens SWK Groep overhandigd aan Mariska Bransen-den Haan van ALS Westland.

HVW en ALS Westland bedanken alle sponsoren voor al het fruit, groente, planten, bloemen en boeken die verkocht mochten worden voor dit mooie doel. En natuurlijk alle leden van HVW en bezoekende hockeyclubs die hebben bijgedragen door de diverse mooie Westlandse producten voor dit goede doel te kopen!

HVW: ‘Met deze bijdrage hopen we dat we weer een heel klein stapje dichterbij een oplossing komen met betrekking tot het ontstaan van deze ziekte en het bestrijden ervan! Ook willen we de mensen die in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte ALS een hart onder de riem te steken.’

Lees hier het persbericht van HVW