Corrie Lievaart-Vellekoop

Honselersdijk, februari 2009 Als verzorgster van de A1 werd ik in augustus 2007 keihard geconfronteerd met de diagnose A.L.S. (Amyotrofische Lateraal Sclerose). Een spier-zenuw aandoening waarbij de zenuwen geen sein meer afgeven aan de spieren waardoor je  uitvalsverschijnselen krijgt aan extremiteiten, long- en keelspieren. Je wereld stort in na zo’n bericht, zeker als je je realiseert wat de gevolgen en het verloop van de ziekte is. Ik kreeg moeite met het veld in rennen als er een speler geblesseerd raakte en het masseren op de behandeltafel ging niet meer als vanzelf. Daarbij begon ik vaker moe te worden en bleef op wilskracht doorgaan. Maar als moeder van drie kinderen, mijn werk, de voetbal en een sociaal leven wil je maar een ding, doorgaan met alles wat je altijd al deed. Streep door de rekening dus!

Positiviteit lijkt bij mij ingebakken en ik prijs mij gelukkig dat ik dit ook ben. Het helpt mij verder om vooral door te gaan en zeker de mooie dingen van het leven te blijven zien. En die zijn er zeker, sterker nog, ik sta ondanks de vele beperkingen die ik heb bewuster in het leven en soms denk ik zelfs dat ik nu meer geniet dan ervoor.

In het team van de A1 heb ik met kerst alle spelers een brief gestuurd en geschreven over het overwinnen van een ziekte en het behalen van het kampioenschap.

Dit is voor mij hetzelfde en zit vooral in jezelf en je wilskracht om het te doen!

De A1 is uiteindelijk periode kampioen geworden en ik ben  drie maanden naar India geweest om mezelf te laten behandelen in een Ayurvedisch centrum waar volgens deze leer al eeuwen mensen worden geholpen met dergelijke aandoeningen. Ook mentaal heeft het mij zeer goed gedaan om vooral op dit vlak niet de kop te laten hangen. Ik kon mij verheugen op het feit dat ik vooruit gegaan was en hoopte vurig dat dit zo zou blijven.

De waarheid is iets anders maar ik blijf nog steeds vol goeie moed strijden. Voor deze aandoening zijn helaas nog geen medicijnen gevonden en daar wordt hard aan gewerkt.

Reden te meer om nu iets te vertellen over de landelijke ALS sponsordag die gehouden zal worden op zaterdag 20 juni 2009.

Wereldwijd wordt dit weekend stil gestaan om deze ziekte een halt toe te roepen en veel geld  in te zamelen voor onderzoek.

Met de slogan ‘Trap ALS de wereld uit’ wordt er in Honselersdijk voor de regio Westland een sponsordag georganiseerd waarbij het een fantastische dag belooft te worden met tal van activiteiten.

We zien je graag tijdens een van de vele activiteiten!

Corrie Lievaart Helaas heeft Corrie op 5 december 2009 de strijd tegen ALS verloren.