sam12 december 2012

Samantha de Groote (13 jaar) organiseerde samen met haar oma Ineke Polderman, haar zusje Kimberley en broertje Youri een herinneringsmiddag voor iedereen die een geliefde aan ALS is verloren. Zij verloren hun moeder en dochter nu ruim een jaar geleden aan ALS.

Als locatie hadden ze het mooie Witte Kerkje in Maassluis gehuurd. Onder de bezielende leiding van Cisca Peters van Zinvolle Zorg kon je in een ongedwongen sfeer ervaringen en herinneringen uitwisselen. Het was een mooie warme middag. Na het voorstelrondje was er een kaarsenceremonie waarin je een kaarsje kon aansteken voor een of meerdere dierbare overledenen. De kinderen konder knutselen en schilderen. Ook de volwassenen konden zich creatief uiten door op een klein schildersdoek een herinnering te schilderen. Het doekje mocht daarna als een ‘blaadje’ aan de grote boom gehangen worden die de kinderen daarvoor al hadden geschilderd.

Ook al was de opkomst niet zo groot als gehoopt, men kan toch terug kijken op een hele mooie, liefdevolle middag. Lieve familie Groote-Polderman en Cisca Peters, hartelijk dank voor dit mooie initiatief.