Samen zwemmen is samen sterk voor een toekomst zonder ALS!

 Na het grote succes van de eerste editie organiseerde Stichting ALS Westland in 2016 opnieuw ‘A Local Swim Westland’.  Op 6 augustus 2016 vond de tweede editie plaats van dit zwemevenement dat dwars door de gezellige kern van het Westlandse De Lier loopt. Het is een open waterzwemtocht van 2 kilometer. Voor de jeugd was er een route van 530 meter. De tweede editie bracht het fenomenale bedrag van € 382.000,- op. Inmiddels is bekend waaraan de donatiegelden besteed gaan worden. Lees hier waaraan de donatiegelden van de de tweede A Local Swim Westland aan besteed is/gaat worden.

De tweede editie werd ook een fantastische ervaring voor de zwemmers. Mede door het publiek dat massaal langs de kade stond, de vele vrijwilligers, de gastvrijheid van het Oranje Comité  en de hulp van de verschillende belangrijke hulpdiensten. Reddingsbrigade Monster zal  de veiligheid van de zwemmers in het water bewaken.

Door mee te doen met A Local Swim Westland beleef je niet alleen een prachtig sportevenement en gezellige afterparty maar ben je een grote steun in de rug voor al die patiënten die getroffen worden door deze verwoestende zenuw-spierziekte. Door jouw ingebrachte sponsorgelden kan zeer belangrijk onderzoek ondersteund worden. Onderzoek naar de oorzaak en mogelijke behandeling van ALS en onderzoek  naar de kwaliteit van zorg en leven van patiënten. Je staat zij aan zij met alle ALS behandelteams en vrijwilligers in het land, en met de onderzoekers die keihard werken om de oplossing te vinden. Want ALS staat inmiddels op de kaart, maar moet ook van de kaart!

A Local Swim Westland is een prachtig sociaal evenement dat uniek is voor de regio. Doe je ook mee met de derde editie van A Local Swim Westland op 11 augustus 2018?