Op 8 april 2015 reikte Mart van der Sar, in de Druiventuin in Monster, de cheques uit aan vertegenwoordigers van de 10 goede doelen, die in zijn boek ‘Verhalen voor bij de boom’ vermeld waren. Al naar gelang het aantal teruggestuurde kaarten kreeg het goede doel een bedrag. ALS Westland mocht een geweldige cheque van € 2.780,- in ontvangst nemen. Mart, nogmaals hartelijk bedankt voor deze originele actie!

Klik hier voor de fotorapportage die Rolf van Koppen maakte van de cheque-uitreiking.

Zo’n zes jaar geleden belandde Mart van der Sar door een ongeluk in een rolstoel. Zijn revalidatieproces was zwaar, maar inmiddels heeft Mart ook alweer een hoop bereikt. Hij zet zich veel in voor goede doelen, ging de Alpe d’Huzes op met zijn rolstoel en inmiddels heeft hij ook zijn tweede boek geschreven. Het boek ‘Verhalen voor onder de boom’’ bevat net als zijn eerste boek ‘Verhalen voor na de maaltijd’ korte verhalen, veelal gebaseerd op de waarheid met hier en daar een eigen draai.

“Mart hanteert de stijl van de directe reden, het staat er zoals hij het zegt. Het boek ‘Verhalen voor onder de boom’ is een humoristisch boek met korte verhalen, die over het dagelijkse leven in het Westland en omstreken gaan.

Mart is na het schrijven van het boek de pad op gegaan om sponsors te vinden voor het uitgeven en drukken van het boek. En dat is gelukt! Alle sponsors prijken op de kaft en zij hebben het mogelijk gemaakt dat de gehele opbrengst van het boek ten goede komt aan de goede doelen. Het boek kost € 10,-, en achter in het boek zat een kaart waar alle doelen op vermeld staan. De krijger of koper van het boek kon hierop aanvinken welk goed doel een bedrag van € 10,- kon ontvangen. waarna de kaart vervolgens franco verstuurd kon worden