Het voor Stichting ALS ontworpen armbandjeMetalie heeft in samenwerking met ALS-Westland en de bedenkster van deze actie: Linda Verschoor mooie symbolische armbandjes ontworpen!
De eerste honderd armbandjes vlogen over de toonbank, maar het zijn ook echt hele mooie armbandjes. Ze zijn verkrijgbaar met een wit of een oranje bandje, voorzien van een oranje strikje en ze kosten € 10,= waarvan € 5,= voor Stichting ALS bestemd is. Als je ook zo’n leuk armbandje wil dragen, stuur dan een mail naarinfo@alswestland.nl

De betekenis van de verschillende bedels:

  • De vlinder, deze staat voor: bewegingsvrijheid. ALS-patiënten leveren hiervan iedere dag een beetje in….
  • De sleutel, staat voor de oplossing
  • Het hart, staat voor de liefde mét en voor ALS-patiënten
  • De duif, is de boodschapper deze zorgt voor naamsbekendheid van Stichting ALS die als doelstelling heeft: het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van ALS én het creëren van een betere kwaliteit van leven van ALS-patiënten en hun omgeving

Het is hard nodig, omdat er nog steeds te weinig geld is voor wetenschappelijk onderzoek en goede zorg. Meer informatie over de ziekte ALS Linda Verschoor: “Toen ik voor het eerst hoorde van de ziekte ALS had ik geen flauw idee wat het was, wat het voor een patiënt betekent om die diagnose te krijgen, wat het verloop van de ziekte is en hoe het uiteindelijke einde eruit zou zien. Zelfs toen ik voor het eerst op websites ging zitten lezen en op fora waar patiënten als ervaringsdeskundigen hun verhaal deden vond ik het nog moeilijk me voor te stellenwat het allemaal in werkelijkheid betekent om `het` te hebben.
Inmiddels een paar jaar later weet ik wat een vreselijke ziekte ALS dus is. Niet alleen voor de patient maar ook zeker voor zijn of haar directe omgeving. Ook weet ik dat er nog veel te weinig geld voor onderzoek is, geen medicijnen zijn en er dus geen kans op genezing is.
Wat ik ook weet is dat naamsbekendheid enorm belangrijk is! Om die reden droeg ik een tijd lang met liefde een polsbandje. Tijdens het dragen van de polsband gebeurde het regelmatig dat ik vragen kreeg, wat mij dan weer de gelegenheid gaf om mensen te vertellen wat ik wist.
Op een gegeven moment had ik zin in een wat vrouwelijker armbandje, een beetje naar het idee van de pink-ribbon-armbandjes (schitterend!). Contact opgenomen met een bevriende sieraden-ontwerpster en de Stichting ALS en nu zijn ze er.”
NB: Helaas zijn de armbandjes inmiddels niet meer leverbaar.