De grote vraag is: gaat de 4e editie van A Local Swim Westland op 14 augustus 2021 door?  Wat ons betreft is het antwoord: JA.

Voor 1 oktober jl. is het principeverzoek ingediend en staat A Local Swim op de evenementenkalender van 2021. In mei hebben we, na eerder overleg met de gemeente, de officiële vergunningsaanvraag ingediend met daarbij een lijst met alternatieve mogelijkheden mochten er tegen die tijd toch nog beperkingen zijn door corona. Dat betekent nog niet dat we al vergunning hebben of sowieso krijgen, maar de lijst met alternatieve mogelijkheden is zo uitgebreid dat we er alle vertrouwen in hebben dat er gezwommen kan worden. Daarbij is de verwachting dat de meeste mensen in juli, als zij dat willen, gevaccineerd zijn.

Dus we gaan ervoor met z’n allen!  De deelnemers kunnen gelukkig weer trainen nu ook de binnenbaden weer geopend zijn! Stichting ALS heeft het geld zo hard nodig voor onderzoek,  De afgelopen jaren zijn er grote vorderingen gemaakt in het onderzoek maar het is helaas nog niet gelukt om mensen te redden met deze ziekte. Maar vooral door er met zijn allen voor te gaan kunnen we mensen met ALS in de toekomst hopelijk wel helpen.

Bijna 600 zwemmers stonden vorig  jaar al heel snel ingeschreven als deelnemer van A Local Swim Westland, voordat we de inschrijving moesten sluiten i.v.m. corona. We hebben besloten om het aantal  zo te houden en de inschrijving niet meer te heropenen. Hooguit voor een enkeling maken we een uitzondering, bijvoorbeeld voor teams om ALS patiënten heen.

GA NAAR DE ACTIEWEBSITE A LOCAL SWIM WESTLAND