Wat begon als een ludiek idee werd een mooie actie voor Stichting ALS Westland. Veertien Westlandse meiden spraken af om verkleed als ‘angels’ op een bierfiets mee te doen aan de jaarlijkse ludieke Tandemrace georganiseerd door het Honselse Wielercomité.

Om de kosten te drukken deden ze via hun Facebooknetwerk een verzoek om sponsors. Binnen no-time hadden ze het benodigde geld binnen, maar de sponsors bleven binnenstromen… Het liep boven verwachting, daarom stelde ‘hoofdangel’ Diana Middendorp voor om er een goed doel aan te verbinden. Een prima idee, vonden ook de andere angels. Ook dit werd gedeeld op FB met vele enthousiaste reacties als gevolg. Er werd oa door een sponsor een in de Westlandse kleuren ‘helemaal goud’ gepimpte fles goede Moët Champagne beschikbaar gesteld. Via Facebook kon men hierop bieden, deze bracht maar liefst € 400,- op!

Op de dag van de tandemrace kwamen de meiden bij elkaar voor de lunch waarna de bierfiets opgetuigd werd met de logo’s van alle sponsors. Om de sfeer te verhogen was ook zanger Mark Verkade uitgenodigd, het werd een dolle boel met veel lol en de Westlandse Angels stalen de show.

Na de tandemrace kreeg Stichting ALS Westland een cheque uitgereikt met het geweldige bedrag van  € 3.312,72 én de toezegging dat er nog een bedrag van € 300,- bijkwam van Heineken die als laatste ook nog een flinke duit in het zakje deed. Helemaal super! Westlandse Angels ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste inzet, met jullie mooie bijdrage zijn we weer een stukje dichter bij een oplossing voor de ziekte ALS!