Woensdag 26 juni j.l. is, met bescheiden trots, de akte ondertekend bij Notariskantoor Westland Partners in Naaldwijk voor de oprichting van de Stichting ALS Westland.

Inmiddels 4,5 jaar geleden besloten 5 Westlandse dames de ziekte ALS bekender te gaan maken in hun regio. Een familielid van een van hen, en tevens vriendin van de andere dames, had de vreselijke diagnose ALS gekregen. De groep vond het ongelooflijk dat zij zelf niet eerder gehoord had over de ziekte en dat ook vrijwel iedereen in hun omgeving niet bekend was met de ziekte. Het voornemen was toen om een jaar lang acties te voeren in Westland, om geld te genereren voor onderzoek en de bewustwoording van ALS te vergroten. Na een hectisch eerste jaar, waarin zij enorm veel steun hebben gekregen van sportverenigingen, serviceclubs, bedrijfsleven, media, particulieren, koren, scholen, enz., was stoppen geen optie meer. De dankbaarheid voor alle aandacht was groot en doorgaan met zaaien en oogsten voor ALS bleek noodzakelijk.

Eind 2013 is de groep, en alle trouwe vrijwilligers waar zij altijd op terug kunnen vallen, 5 jaar actief. Met het doel nog professioneler te werk te gaan heeft Lars Boellaard, van Notariskantoor Westland Partners, hen geheel belangeloos voorzien van alle informatie omtrent het oprichten van een stichting. Zo is op 26 juni 2013 de Stichting ALS Westland, met een eerste bestuur van 6 dames, een feit geworden. Stichting ALS Westland is Westland Partners zeer dankbaar voor hun maatschappelijke betrokkenheid. De nieuwe stichting is inmiddels in voorbereiding om mooie nieuwe acties op te zetten in hun eerste lustrumjaar. Een van de acties zal uniek zijn voor Westland. U gaat daar ongetwijfeld meer over horen en lezen.