PERSBERICHT

 

Wendy Krikken ambassadeur Stichting ALS Westland

De zeer talentvolle Westlandse sopraan Wendy Krikken gaat zich als ambassadeur inzetten voor de Stichting ALS Westland!

Wendy is in 2015 Cum Laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Den Haag en volgt vanaf  september j.l. de basisopleiding aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Een opleiding die maar voor enkelen de deuren open zet. In 2008 stond Wendy, als jongste deelneemster ooit, in de finale van het tv-programma “Una Voce Particolare” dat werd gepresenteerd door Ernst-Daniël Smid. Ondanks haar jonge leeftijd van 23 jaar heeft zij inmiddels al een behoorlijke staat van dienst met optredens in binnen- en buitenland. Haar debuut op het professionele operapodium vond in januari j.l. plaats. In Mozarts meesterwerk Don Giovanni een productie van de Dutch National Opera Academy vertolkte zij glansrijk de rol van Zerlina. Wendy heeft in het verleden al twee maal haar medewerking verleend aan concerten ten bate van ALS.

Wendy : “Toen ik in 2009 gevraagd werd om te zingen tijdens het benefietconcert voor ALS in de Adrianuskerk in Naaldwijk was dat voor mij een grote uitdaging. Ik had nog nooit gezongen voor zo’n bomvolle kerk en zeker nog niet met zo’n prachtig en landelijk bekend koor;  het Westlands Mannenkoor. Het was een bijzondere  ervaring en ik heb na het concert aan de Stichting ALS Westland direct mijn medewerking aangeboden voor een eventueel volgend concert, mochten ze nog een keer een beroep op mij willen doen. Dat gebeurde twee jaar later in het prachtige World Forum Theater in Den Haag. Vooral tijdens het eerste concert in 2009 was ik geraakt door de aanwezige patiënten. Ze genoten zichtbaar van het concert en waren dankbaar voor het feit dat hun ziekte,  in hun eigen woonomgeving, aandacht kreeg want in 2009 was de ziekte lang niet zo bekend als nu. Die avond heeft dan ook diepe indruk op mij gemaakt en ik hoop door dit ambassadeurschap mijn steentje te kunnen bijdragen op weg naar de oplossing.”

Linda Slaghuis, voorzitter Stichting ALS Westland: “Wij vinden het geweldig dat deze zeer talentvolle sopraan zich in wil blijven zetten voor ALS.  Om ALS van de kaart te krijgen is het belangrijk dat er in zoveel mogelijk geledingen mensen in de bres springen voor ALS en zeer zeker ook in de wereld van de klassieke muziek. Wendy maakt al direct een prachtig gebaar door een gedeelte van de opbrengst van haar allereerste CD te doneren aan ALS. www.wendykrikken.nl