29 oktober 2011 Het concert van het Westlands Mannenkoor ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan was werkelijk grote klasse! Voorzitter Leen van Antwerpen opende de avond met een hartelijk welkom aan iedereen, maar in het bijzonder aan alle ALS-patiënten die op uitnodiging van het koor aanwezig waren. De ruim 1.800 aanwezigen hebben genoten van een prachtige voorstelling van het koor ondersteund door het virtuoze pianospel van Joep Moonen op de vleugel. Ongelofelijk wat een dynamiek, van heel zacht tot overweldigend.
Ook Honsels Harmonie gaf acte de présence, Anja van den Bos had speciaal voor deze gelegenheid vier mooie arrangementen voor koor en harmonie geschreven. Indrukwekkend was het stuk ‘Danzon No.2’ van A. Marquez dat Honsels Harmonie speelde onder leiding van hun dirigent Jean Gruter.
Onze Westlandse nachtegaal Wendy Krikken hield iedereen in de ban met haar prachtige stemgeluid. En ook aanstormend talent Rutger de Vries liet zich niet onbetuigd en zong een paar mooie stukken. Niets was te gek voor het jubileumconcert want vanuit Italië waren vader en dochter; Sandra en Tony Alessi ingevlogen!
Waar het voor de pauze klassiek was, werd na de pauze populaire muziek ten gehore gebracht, koordirigent Hans de Wit, die het geheel perfect begeleidde, kreeg het publiek goed mee, er werd enthousiast meegeklapt en gezongen! Aan het eind van het programma kreeg het koor met alle gasten een welverdiende staande ovatie die minutenlang duurde.
Vervolgens sprak Leen van Antwerpen dankwoorden uit aan iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit verjaardagsfeestje. Complimenten waren er ook voor Danny Steenland, de 17 jarige kanjer die al de schitterende bloemstukken heeft gemaakt die op en rond het podium stonden. Hierna gaf de voorzitter het woord aan burgemeester Sjaak van der Tak, de beschermheer van het koor. Hij kreeg de eer om de cheque uit te reiken aan Linda Slaghuis van Vrijwilligersteam ALS Westland, het koor had besloten om de opbrengst van het concert te schenken aan de ALS Stichting, want als je jarig bent trakteer je! En wat voor traktatie viel ons ten deel: een geweldige bedrag van € 13.500,= echt super!
Hierna volgde nog een toetje, een echte kers op de slagroomtaart: Koos Sekreve zong op fantastische wijze het lied ‘The impossible dream’. Het is de droom van het vrijwilligersteam ALS Westland dat mede door deze mooie bijdrage, geschonken door het Westlands Mannenkoor, de oplossing voor deze mensonteerde ziekte snel gevonden is. ALS dank: 159 dikke zoenen voor alle aanwezige koorleden! En natuurlijk ook zoenen voor de koorleden die wegens ziekte of vakantie niet aanwezig konden zijn. Er kan terug gekeken worden op een werkelijk grandioos jubileumconcert!