In het Pinksterweekend 3 en 4 juni werd het Van Persie Toernooi gehouden bij Voetbalvereniging VDL in Maassluis. Net zoals twee jaar geleden werd Astrid Wilmink gevraagd of zij het toilettenbeheer wilde coördineren voor het goede doel. Dat wilde Astrid graag en in korte tijd had ze de vrijwilligers Daphne, Mariëtte, Marja, Anneke en Wilma bereid gevonden om haar te helpen. De altijd spontane Van Persie zelf kwam natuurlijk ook nog bij hen langs voor een praatje en een foto. Aan het einde van het weekend konden de dames de balans opmaken: een bedrag van € 631,00 voor de Stichting ALS. Dames allemaal ontzettend bedankt voor jullie inzet en dit prachtige bedrag! Ook dank aan Voetbalvereniging VDL. Speciaal woord van dank aan Astrid Wilmink die ons blijft steunen met geweldige acties!

Het Van Persie Toernooi

Zaterdagochtend startte het voetbalevenement met de beste teams van Europa met de Grote Parade om 9.15 uur, waarbij de grote ploegenvoorstelling plaatsvond op muziek. Om 10.00 uur waren de eerste wedstrijden en de volgende dag op zondagmiddag werden de finales gespeeld.

Robin van Persie zelf ook in actie!

Daarna was traditioneel een duel van de winnaars tegen Van Persie zelf te zien, zoals hij dat jaren achtereen al doet. Robin is bijzonder trots dat zijn evenement weer zoveel aandacht kreeg, hij was ook trots op het programma daarna want voor het eerst was er op maandag (2e Pinksterdag) een groot meisjesevenement en eindigde de Van Persie Week op zaterdag 10 juni met ruim 600 voetballertjes in het Van Persie Amateurtoernooi van Nederland.