Arie Vreugdenhil en Ilona en Lennard de Vos hadden in 2020 al het idee om kartonnen koffiebekertjes te gaan verkopen aan bedrijven met het logo van A Local Swim erop en nog wat Westlandse tintjes. Ilona had al eerder mee gedaan met A Local Swim en de anderen vonden het ook zo’n mooi evenement , dat wilden ze ook. Dus aan de bak om sponsorgeld op te halen.

Helaas was in 2020 al kort na de inschrijving duidelijk dat door corona het evenement niet door kon gaan. In 2021 leek het goed te gaan, dus de bekertjes werden ontworpen, besteld en verkocht aan verschillende bedrijven. Nog voordat de swim toch moest worden afgelast was hun actie afgerond.

Arie, Ilona en Lennard overhandigden 11 augustus een cheque van maar liefst € 10.450,- aan Lenie Scheffers van ALS Westland. Omdat het zwemevenement niet door kon gaan, maar de ziekte wel gewoon door gaat vinden ze het heel belangrijk om het geld nu al aan ALS Westland te schenken voor onderzoek naar de oplossing voor ALS. Volgend jaar doen ze natuurlijk mee aan de 2km zwemtocht in de Lee in de Lier.

Hartstikke bedankt namens ALS Westland voor deze prachtige cheque!