Persbericht

——————

Uitgestelde 4de editie van  A Local  Swim Westland voor ALS gaat niet door

Met pijn in het hart laat Stichting ALS Westland  vandaag weten dat de 4e editie van A Local Swim Westland op 14 augustus a.s. toch geen doorgang kan vinden.

Tot afgelopen vrijdag waren zij druk met de organisatie van het zwemevenement. Ondanks de beperkingen zagen zij voldoende mogelijkheden om er met de inzet van het organisatieteam, de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en hulpdiensten een onvergetelijke dag van te maken. De verscherpingen zoals genoemd in de persconferentie afgelopen vrijdagavond, die gelden tot 14 augustus, de dag van de swim, maken dat de organisatie van de swim te onzeker en risicovol is geworden.

Een enorme teleurstelling. Allereerst voor de patiënten die hopen op geld voor onderzoek en die ALS Westland een onvergetelijke dag wilde bezorgen. Daarnaast is het een grote teleurstelling voor alle deelnemers en alle betrokkenen die zo vurig hoopten dat dit saamhorige evenement  in 2021 wel georganiseerd kon worden.

Het heeft even tijd nodig maar Stichting ALS Westland gaat niet bij de pakken neer zitten. Zij gaan door en geven niet op! Het Westland  is met elkaar zo’n belangrijke schakel in de oplossing van ALS. Drie keer is scheepsrecht. Vizier op augustus 2022. Geen tijd te verliezen!

 

ALS is een ziekte van de zenuwcellen die vanuit de hersenen de spieren aansturen. Wetenschappelijk onderzoek is nodig om de oorzaak van ALS te achterhalen en een behandeling te zoeken. De Stichting ALS Westland zet zich sinds 2008 in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten. Dit gebeurt door prachtige acties van derden en door het evenement A Local Swim Westland waarbij mensen de gelegenheid krijgen om (onder normale omstandigheden) eens in de twee jaar door de gezellige kern van De Lier te zwemmen en daarbij luid toegejuicht worden door duizenden fans en patiënten langs de route.

 

Einde persbericht