2022 was een jaar van meer vrijheid na de coronaperiode. We mochten weer samen genieten en elkaar omhelzen en we waren vrij om te gaan waar we wilden.

Het was ook het jaar dat onze grootste actie A Local Swim Westland na de opstart in 2020 en 2021 eindelijk door kon gaan. En wat was het een mooie dag 6 augustus met een waanzinnige opbrengst.

Veel Westlandse bedrijven en particulieren hebben in 2022 ALS een warm hart toegedragen met gulle donaties en door het organiseren van mooie acties. ALS staat duidelijk op de kaart in het Westland.

Deze laatste maand van het jaar is ook de tijd om even stil te staan bij de families die nu te maken hebben met ALS, maar ook denken we aan degenen die de afgelopen jaren iemand moeten missen, omdat deze ziekte nog steeds geen genezing kent. Alleen de mooie herinneringen blijven, hopelijk bied dit voldoende troost om door te gaan.

Onderzoekers werken er hard aan om de komende jaren de oplossing te vinden naar de oorzaak en oplossing voor ALS. Dankzij alle mooie donaties in het Westland en omgeving kon er veel geld worden overgemaakt naar de onderzoeken  bij het ALS Centrum in Utrecht, maar ook naar kwaliteit van zorg en leven voor de mensen die nu met ALS te maken hebben.

Het ALS Centrum staat er niet alleen voor, want er wordt internationaal goed nauw samengewerkt.  in het onderzoek. Het maakt niet uit waar de oplossing wordt gevonden, als deze maar wordt gevonden. Geen tijd te verliezen!

Begin april 2023 organiseren we een avond waarop de aanwezigen o.a. een update krijgen over het onderzoek, om uitleg te geven over de geoormerkte projecten, en om na te praten met een drankje.

Wat gebeurde er het afgelopen jaar nog meer?
Wilt u de mooie acties nog eens bekijken dan kunt u die vinden via www.alocalswimwestland.nl , via www.alswestland.nl , op onze facebookpagina https://www.facebook.com/ALSWestland  en via Instagram https://www.instagram.com/alswestland .

Richting het einde van dit jaar ontvingen we nog prachtige donaties van particulieren, bedrijven en kerken.

HEEL VEEL DANK AAN EEN IEDER DIE OP WELKE MANIER DAN OOK HEEFT BIJGEDRAGEN OM ONDERZOEK NAAR DE OORZAAK EN MOGELIJKE OPLOSSING VAN DE ZENUW-SPIERZIEKTE ALS MOGELIJK TE MAKEN EN BIJDRAAGT AAN DE KWALITEIT VAN ZORG EN LEVEN VAN PATIENTEN NU!

Wij wensen iedereen een gelukkig 2023 gevuld met warmte en liefde, een mooi nieuw jaar om samen herinneringen te maken.

Een greep uit de acties van de laatste maanden in 2022 en wat op de planning staat voor 2023:

Symposium bij BASALT revalidatie in Den Haag
In november heeft het ALS-netwerk Haaglanden en het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden het eerste gezamenlijke symposium georganiseerd “ALS beter worden geen optie meer is: Palliatieve zorg”. Het doel van het symposium was om zorgverleners uit de regio samen te brengen voor kennisdeling, zodat mensen met de levensbedreigende ziekte ALS, PLS of PSMA een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geboden kan worden. Hoe kan, tot aan het bed, de optimale zorg geboden worden voor deze patiënten en hun naasten? Stichting ALS Westland heeft hier een financiële bijdrage aan geleverd
ALS beter worden geen optie meer is: Palliatieve zorg – ALS Vrijwilligersteam Westland (alswestland.nl)

Motomeds afgeleverd bij Westlandse ALS patiënten
Er zijn 2 bewegingstrainers van MOTOmed bij ALS patiënten in het Westland afgeleverd door Menno Schreiber van de HartingBank. Gebruikers kunnen deze MOTOmed vanuit een rolstoel of stoel gebruiken, waarmee zowel met of zonder ondersteuning zittend kan worden getraind. De apparaten bieden fietsoefeningen voor de benen en/of de armen. Goed voor de doorbloeding en het stimuleren van bewegingen.
De MOTOmeds zijn aangekocht door Stichting ALS Westland en in bruikleen aangeboden aan deze mensen. Mede mogelijk gemaakt door de mooie acties die voor ALS worden georganiseerd in het Westland.

Uitje met de ALS BASALT revalidatiegroep
Via BASALT revalidatie heeft een groep ALS patiënten en partners/mantelzorgers een dagje uit naar Madurodam georganiseerd. Stichting ALS Westland heeft dit uitje bekostigd met uitgebreide lunch. De patiënten hebben het heel leuk gevonden, ze genieten duidelijk van het samen zijn met lotgenoten.

ALS Sunrise Walk

De eerste editie van het landelijke evenement ALS Sunrise Walk werd door de corona ook verzet naar vond plaats in februari 2022. Een groep Westlanders heeft daar meegewandeld  en het was een unieke en sfeervolle ervaring. Er werd ’s nachts met alle deelnemers gestart bij Utrecht Centraal Station en samen loop je de zonsopgang tegemoet bij het UMC Utrecht waar het ALS Centrum zich bevindt om ALS in het licht te zetten.

In februari 2023 gaat er weer een team meedoen in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 februari. Mee doen kan natuurlijk , er worden afstanden van 5, 15 en 25km gelopen. De lopers steunen door geld te doneren is ook mogelijk. Zie Team Sjaan (alssunrisewalk.nl)

Monster fietstocht van Naaldwijk naar Rome van Sven en Rick
Sven en Rick vertrokken in juni van dit jaar vanuit het Westland naar Rome. Met deze monster fietstocht wilden zij  geld ophalen voor de vreselijke ziekte ALS. Beide heren hebben ALS van dichtbij meegemaakt of maken ALS nog van dichtbij mee. Zij zijn er van overtuigd dat er een pilletje moet komen voor deze rotziekte. Met een mooi oranje onthaal bij het Colloseum in Rome en een fantastisch bedrag dat zij ophaalden, was dit een groot succes.

Loterij voor een mooie fiets
Vrijdagmiddag 7 augustus 2022 heeft de trekking plaatsgevonden van de loterij van Sven en Rick door notaris Arjan Verrijp van Westport Notarissen. De hoofdprijs van de loterij was een fantastische Isaac fiets. Bij diverse ondernemers in het Westland waren de loten verkrijgbaar en het was een groot succes.

Malle Pietjes en ALS
Niemand kan de Malle Pietjes dit jaar hebben gemist in hun oude stofjassen, wat hebben zij zich ingezet om zoveel mogelijk oude ijzer in het Westland in te zamelen. Zij kregen daarbij hulp van Berg Ruimtescheppen en Metaalhandel de Voeght om alle ijzerhandel weg te werken en konden zo heel veel geld ophalen voor ALS.
Ook de oud ijzer- inzameldag in augustus was weer een groot succes. We zagen alleen maar lachende gezichten, vooral bij de Pietjes zelf. De Malle Pietjes rondden dit jaar af met een mooie cheque van € 10.000 en uit handen van Arie en Cock van den Berg kregen we een cheque van € 4600 ter gelegenheid van Arie zijn terugtreden uit de directie.

Square goes Naked, tribute Golden Earring 13 mei 2022
In een uitverkocht WPC Nederland 3 speelde op vrijdagavond 13 mei 2022 de band Square het legendarische unplugged album The Naked Truth van Golden Earring. Het was een daverend succes met een opbrengst van €3500,-. In 2023 gaan ze op vrijdag 12 mei weer optreden in Nederland 3 en ALS Westland is weer gekozen als goede doel. Kaarten zijn te koop via www.nederlanddrie.nl/programma

Spinning marathon
Zaterdag 29 oktober werd de spiegelzaal bij MIDEX Health Center in Naaldwijk omgetoverd tot een unieke spinningzaal van 200m2. Voor €25,- per uur kon er aan een spinning marathon worden mee gedaan van 13.00 tot 16.00 uur. Tom Schinkel  had dit perfect georganiseerd en de opbrengst was voor Stichting ALS Westland. Onder begeleiding van het super trio Laura, Hugo en Sander , de trainers en DJ Daniël Spencer werd het een groot feest met een heel mooi eindbedrag.

Kerstrad bij Verburch, voetbal en handbalvereniging
Voetbalvereniging Verburch in samenwerking met handbalvereniging Verburch organiseerden een Kerstrad. Het kerstrad en de sponsorronde dienden twee doelen; het is een mooie manier om weer wat geld te verdienen voor de clubs en zoals altijd hebben de clubs er een goed doel aan verbonden. Dit jaar was dat voor de zenuw-spierziekte ALS. Tijdens de drukke en gezellige avond mocht Mariska Bransen van ALS Westland uit handen van de voorzitter van Verburch Hans Mieog een cheque in ontvangst nemen met daarop het geweldige bedrag van € 3000,00!

Wenskaarten voor het goede doel, nieuwe actie van Jeanet
Na het Valentijnsstuk met Hilde Kortekaas, de Paaseieren actie bij bakkerij Erwin Scholtes, de moederdag taartenactie bij Bakkerij vd Berg en tussendoor nog even het in ontvangst nemen van een koninklijk lintje op Koningsdag heeft Jeanet een nieuwe actie op touw gezet.
Voor alle liefhebbers die nog regelmatig een ansichtkaart sturen en het goede doel willen steunen, heeft Jeanet een mooie nieuwe actie opgezet. Ze heeft leuke pakketjes ansichtkaarten te koop met een Westlands tintje.

De pakketjes bevatten 5 dubbele ansichtkaarten met enveloppen met leuke plekjes uit het Westland; van Bloemen, kastjes, schaapjes. Er is keuze uit Pakket B met de bloesem en Pakket D met de Druiven. Zien is kopen! Ieder pakketje kost 10 euro. Van ieder verkocht pakketje gaat er 7.50 euro naar ALS Westland.

Spreek Jeanet aan of mail naar alskaartenactie@gmail.com en we regelen wat.
Opsturen is mogelijk, de verzendkosten zijn dan voor eigen rekening.