20 en 21 augustus 2010 D e stichting Omloop Goeree-Overflakkee heeft de stichting ALS aangemerkt als een van de goede doelen voor de 21ste omloop van het eiland. De Omloop van Goeree-Overflakkee is een jaarlijks terugkerend evenement op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Een prestatie-wandeltocht van 110 kilometer af te leggen binnen 24 uur. Start en finish in Ooltgensplaat op 20 en 21 augustus 2010. Begonnen als grap, met een tiental deelnemers, maar inmiddels uitgegroeid tot een spektakel waaraan zo’n 800 wandelaars meedoen.
Mark Vellekoop, Wim Scheffers en Peter Stolze van de vrijwillige brandweer Maasdijk hebben de 110 km uitgelopen! Ze kregen op deze afstand aansluiting van nog 2 Westlanders. Het was erg mooi weer en de heren hebben ondanks de zware tocht kunnen genieten van een schitterende zonsondergang. Vanaf Herkingen hebben Fred van Boxsem en Lenie Scheffers mee gelopen om de heren te supporten de laatste 30 km.
Het was mooi om te zien dat er de laatste 30 km een hele groep mensen in gele shirts meeliepen: de OmJoop groep. De OmJoop, een initiatief van twee goede vrienden die ieder op hun eigen manier de ziekte ALS van dichtbij hebben meegemaakt zie www.omjoop.nl. De dames van team Westland hebben o.l.v. Mark Vellekoop de Omloop warm gemaakt voor de ALS stichting.
ALS is op de kaart gezet op het eiland Goeree Overflakkee mede door de enthousiaste OmJoop groep. De stichting A.L.S was dit jaar een van de kleine doelen, maar mocht toch het mooie bedrag van € 1.500,= in ontvangst nemen. Hartelijk dank hiervoor!
Kijk verder op: www.omloop.com