Het monument ter nagedachtenis aan ieder die overleden is aan een slopende ziekte, is zaterdagmiddag onthuld op de algemene begraafplaats in Naaldwijk. Er waren circa 175 belangstellenden aanwezig, die ballonnen oplieten ter nagedachtenis van dierbaren.

Voorafgaand aan de onthulling was er een bijeenkomst in de aula, waar onder anderen gesproken werd door de initiatiefnemers René Nederpelt en Alphons de Wit en vertegenwoordigers van betrokken organisaties. Ook burgemeester Van der Tak hield een indringende toespraak.

Het monument is een uit natuursteen gemaakte hand die een roos vasthoudt. Onder de hand staat de tekst: ‘Opdat zij die zijn overleden ons blijvend inspireren’. Het is een verwijzing naar de vele goede doelen-acties die in het Westland worden gehouden.

Aan dit monument is een website gekoppeld: www.opdatzijonsblijvendinspireren.nl. Op die site staat onder meer informatie over vier organisaties die zich inzetten voor middelenwerving: Ride for the Roses, Stichting ALS Westland, Team Westland Alpe d’HuZes en Samenloop voor Hoop. Het monument is ook opgericht voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de goede doelen.