Afgelopen vrijdag was er een gezellige kerstmeeting met de Malle Pietjes en het bestuur van de Stichting ALS Westland. Gastheer en vrouw waren Arie en Cock van den Berg.

Met elkaar is teruggeblikt op een zeer succesvol jaar voor wat betreft het inzamelen van oud-ijzer, koper, aluminium en zink en is er uitgebreid gesproken over het onderzoek naar ALS. Malle Pietje Niek Olsthoorn had een mooie compilatie over 2022 in elkaar gezet waarin onder andere de grote inzameldag in augustus j.l. en verschillende partijen opgehaald oud-ijzer de revue passeerden.

Dit was echter niet het enige want er brandde nog geld in de zakken van de Malle Pietjes. Ondanks alle kilometers die zij gereden hebben naar veel adressen en al die kilo’s die door hun handen zijn gegaan, hebben zij het niet gered om alles voor de datum van de 4e editie van A Local Swim op 6 augustus j.l. op te halen. De rest is alsnog na de Swim opgehaald en ook de aanhanger op het inleveradres Noorlierweg 28 in De Lier wordt met regelmaat aangevuld. Daarbij worden de Malle Pieten met regelmaat gebeld of ze ergens nog iets op willen halen, springen ze vervolgens in de auto en gaan er met aanhangwagen op af. Naast het bedrijf van Van den Berg is ook Wim Voeght een onmisbare schakel voor het mogelijk maken van deze ludieke actie van de Malle Pietjes. Linda Slaghuis en Lenie Scheffers mochten wederom een prachtige cheque van € 10.000 euro in ontvangst nemen. Daarmee komt het totaalbedrag van team de Malle Pietjes voor de 4eeditie op maar liefst € 132.500,00. Gigantisch!

Dit was nog niet alles. Arie van den Berg is afgelopen september teruggetreden als directielid van Berg Ruimtescheppen. Voor zijn afscheid wilde hij geen cadeaus maar een bijdrage voor ALS. Arie en zijn echtgenote Cock boden ALS Westland een cheque aan van maar liefst € 4600,00.

Zowel de Malle Pietjes, Arie en Cock als het bestuur van de Stichting ALS Westland spreken hun grote dankbaarheid uit aan alle particulieren en bedrijven die het oud-ijzer aan hen gegund hebben en aan degenen die hebben gedoneerd aan het afscheid van Arie. De Malle Pietjes zijn een begrip geworden in de regio met hun stofjassen, vuile handen en lachende gezichten. Ze zijn voor de meeste mensen anoniem maar staan midden in hun eigen actie door er keihard aan mee te werken. Ware Kracht door Samenwerking.

Bekijk hier de compilatie van de Malle Pietjes