Samen met Team Westland/Alpe d’HuZes organiseerde ALS Westland een Kerstbloemschikactie. Het pand van Forum Verde in Poeldijk was compleet in kerstsfeer gebracht, het zag er geweldig uit. Nu was de blikvanger een gigantische palletkerstboom, vol met rendieren, kerststerren en sfeerlichten. Het werd net als het voorgaande jaar een groot succes! In de week van 15 t/m 19 december hebben ruim 400 bloemschikkers/sters een mooi, door toparrangeur Ruud Hazelaar ontworpen, kerststuk gemaakt.

De deelnemers werden verwelkomd met een kopje koffie met wat lekkers, daarna werd er een start gemaakt met de kerstworkshop. De avonden werden muzikaal ondersteund door de kerstzang van Ronnie Ronaldo en door de band The Pirats of the Lambs. De deelnemers werden tussen het schikken door voorzien van lekkere hapjes en soep, in de pauze kon men genieten van warme chocolademelk met slagroom en glühwein. Aan het eind van de workshop kon men nog nagenieten onder het genot van een drankje en hapje.

Donderdagavond stond vooral in het teken van sponsoren en overige sympathisanten van beide goede doelen. Voor hen was een collegetour georganiseerd. Lars Boellaard, notaris en managing partner van Westland Partners, interviewde de MKB winnaars van de Westland Partners ondernemersprijs van 2007 en 2014. De heer Antoine Steentjes van Van der Valk en de Groot uit 2014 en de eerste winnaar uit 2007, de heer Hans Olsthoorn van VTM Telecom. De genodigden luisterden geïnteresseerd naar de verhalen van beide bevlogen ondernemers die openhartig hun ups en downs vertelden.

Na de collegetour toog het gezelschap naar de tot kerstdecor omgetoverde hal beneden, waar de bloemschikkers de laatste hand legden aan het bloemstuk. Alphons de Wit deed nog een uur aan topsport door met veel enthousiasme een tiental grote kerstukken te veilen en een tiental overige originele kavels van o.a. filmpakket, een dagje rijden in een Bentley, geheel verzorgde dag met health check tot varen op een zeiljacht.

De vrijdagavond was gereserveerd voor een groot bedrijf dat de hun kerstbijeenkomst voor het personeel hield in de prachtige hal. Al met al een zeer geslaagde week. De organisatie was zeer blij met de in totaal 76 vrijwilligers die alle zaken van catering tot het assisteren bij het bloemschikken voor hun rekening namen.

Lars Boellaard mocht uiteindelijk het totaalbedrag van € 30.750,- op de grote cheque schrijven. Een geweldig bedrag dat zeer goed besteed zal gaan worden door beide goede doelen en een bedrag dat mede tot stand komt door hoofdsponsor Europe Retail Packaging en overige sponsoren van materialen groen en bloemen, vervoer, inrichting, horecamaterialen en buffet, en de aanbieders van de kavels.

Alle informatie en een terugblik met het bekijken van de foto’s van de avonden kunt u (binnenkort) vinden op: www.forumverde.nl

Hierbij willen wij alle sponsoren, vrijwilligers, en deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook, want zonder jullie hadden wij dit niet kunnen realiseren!