Op sportpark de Commandeur bij voetbalvereniging MVV’27 vond afgelopen week de ‘John van der Meij Memorial’ plaats, een keepersclinic voor jonge keepers uit de regio. Linda Slaghuis en Lenie Scheffers kregen een prachtige cheque aangeboden met een voorlopig eindbedrag van € 10.000 uit handen van Jan Onck namens de organisatie van het evenement.

De dag begon met een bijzonder en emotioneel moment: het uitrollen van een enorme banier door de familie Van der Meij met daarop de foto van John van der Meij.  John was jarenlang terug te vinden in het doel als keeper en later als keeperstrainer bij diverse clubs in de Regio Westland. Helaas kreeg John de zenuw-spierziekte ALS en is hij in 2015 hieraan overleden.

Jonge keepers uit de regio konden zich opgeven voor deze clinic waar maar liefst 10 ervaren keeperstrainers hen de hele middag onder hun hoede namen. Tussen de trainingen door kreeg de jeugd demonstraties van Maarten  de Fockert (Excelsior Rotterdam) uit Maasland, Caleb Kramer (ADO Den haag) en ex-international Oscar Moens uit Maassluis met spectaculaire oefeningen. Jeroen van der Kaay, keeperstrainer van Feyenoord en van Keepersschool van der Kaay coördineerde samen met Jan Onck de middag.

Verschillende deelnemers en organisatoren hadden een collectebus aangemaakt op de website van de Stichting ALS Westland. Zij hebben zich allemaal enorm ingezet om geld in te zamelen en de top drie werd hiervoor, onder luid applaus, extra in het zonnetje gezet. Samen met de sponsoren die de keepersclinic mogelijk maakten werd een prachtig bedrag ingezameld.

De Stichting ALS Westland bedankt de organisatie van de clinic: Jan van der Meij, Roel Nooteboom, Jan Onck en Wim Smit en iedereen die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen aan deze fantastische middag!