Al jaren lang verkoopt de heer Groenewegen uit Naaldwijk druiven voor ALS. Een hartverwarmende actie waar we de heer Groenewegen enorm dankbaar voor zijn. We hebben hem gevraagd een stukje te schrijven hierover, lees hier verder zijn verhaal ;
Het verhaal van de Druif
Als lid van het Westlands Mannenkoor heb ik de ziekte ALS en de stichting ALS Westland enkele jaren geleden leren kennen door een benefietconcert, wat wij gaven voor jullie stichting. Als zoon van een Westlandse tuinder en geboren tussen de kassen ben ik dit edele product gaan gebruiken om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen. Het is uiteraard een druppel op een gloeiende plaat, maar vele druppels geven de stroom aan zorg die de ALS patiënt ondervindt eens een andere wending.
Ik kweek nog steeds druiven en als ze rijp zijn worden ze door mij geoogst. Vier soorten druiven, Muscaat, Golden Champion, Frankenthaler en Black Alicanten zijn mijn favorieten en worden na de repetities  graag gekocht door de mannenkoorleden. Door de natte zomer van het afgelopen jaar heb ik de kwaliteit niet kunnen halen van andere jaren en dus niet voor de verkoop kunnen gebruiken, 50 kg was niet geschikt voor de verkoop. Al met al is het netto resultaat dit jaar uitgekomen op 220 euro, een bescheiden bijdrage maar met liefde voor het vak en uw stichting bij elkaar gebracht.
Met vriendelijke groeten,
Jan Groenewegen, Naaldwijk