20 juni 2012 Vandaag organiseerde ISW Hoge Woerd haar 3e Goede Doelendag onder de bezielende leiding van Gerben Vreugdenhil en Lies Fransen. ALS Westland was samen met Warchild verkozen als goede doel voor dit jaar. De leerlingen zijn in de weken ervoor op pad geweest om zich voor een activiteit te laten sponsoren. Het feest begon eigenlijk al op 19 juni; veertien leerlingen en vijf begeleiders startten om 22:30 met een estafetterun naar het Warchildgebouw in Amsterdam! en weer terug naar Naaldwijk een tocht van bijna 150km! Maar er was meer; in samenwerking met E25 werd de hele nacht gegamed door 30 leerlingen en ruim 60 leerlingen deden mee aan de nachtelijke filmmarathon.
Op de dag zelf vonden er allerlei gesponsorde activiteiten plaats, zoals 800m zwemmen, wandelen, fietsen en er waren allerlei leuke activiteiten op het plein.

’s Avonds was de school open voor leerlingen, ouders en belangstellenden. De leerlingen bemanden de kraampjes met boeken, groente, bloemen, zelfgemaakte kaarten en vuurkorven maar je kon ook je nagels laten verzorgen. En natuurlijk het Rad van Fortuin, met werkelijk schitterende prijzen en allemaal gesponsord! De leerlingen verkochten de lootjes, Gerben draaide met verve aan het Rad en praatte het geheel gezellig aan mekaar en Joep overhandigde netjes iedereen de gewonnen prijzen, super hoor en niet te vergeten: Lies die als vliegende kiep alles in de gaten hield en overal hand- en spandiensten verrichtte.

Heel emotioneel was het moment waarop de estafettelopers al hardlopend door de triomfbogen en erehaag ingehaald werden. Ze kregen van alle kanten bloemen en verschenen op het podium, wat een kanjers! Met z’n veertienen hadden ze maar liefst € 1.500,- aan sponsorgeld opgehaald! Wat een verrassing toen verteld werd dat de directeur, de heer Lievaart, toegezegd had dat de school dit bedrag zou verdubbelen vanwege de bijzondere prestatie! Petje af voor de leerlingen én de begeleiders die op de vrijdag ervoor in de stromende regen de tocht hadden uitgezet.

Rond 22:00 werd het Rad van Fortuin afgesloten met een superronde met veel prijzen waaronder de hoofdprijs: een vakantie voor 6 personen op Vakantiepark Vlugtenburg! Daarna zat de Goede Doelendag erop, het resultaat zou pas de andere dag bekendgemaakt worden…..zou het streefbedrag: € 10.000,= gehaald zijn? En ja hoor een enthousiaste Lies Fransen meldde de volgende dag dat de Goede Doelendag een geweldig bedrag van € 12.303,= heeft opgeleverd! Het team mag terecht trots zijn op dit mooie resultaat! Vrijwilligersteam ALS Westland bedankt het hele team én de leerlingen van ISW Hoge Woerd voor hun enorme inzet.