PERSBERICHT

Op 1 maart start de inschrijving van de tweede editie van A Local Swim Westland. Deze open water zwemtocht van 2 kilometer vindt plaats op zaterdag 6 augustus 2016 door de gezellige kern van De Lier. Voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar is er een zwemroute van 530 meter. Er kan nu ook per team ingeschreven worden!

De eerste editie van dit zwemevenement in 2014 was een groot succes. De 306 zwemmers genoten onderweg van het publiek dat speciaal voor hen op de kades en op bruggen stond om enthousiast aan te moedigen. De tuinen langs de zwemroute zaten vol met vriendengroepen en familie, om maar niets te hoeven missen.
Enthousiasme alom! Door de zwemmers maar zeer zeker ook door hun achterban. Velen gaven gehoor aan het verzoek van de zwemmers om hen te sponsoren voor hun zwemtocht. Een mooie steun in de rug voor al die zwemmers die de uitdaging aangingen om iets te betekenen voor de ingrijpende zenuw-spierziekte ALS. Na de bekendmaking van het eindbedrag volgde nog een zeer gezellige afterparty met live muziek en pasta voor de zwemmers.

Vernieuwde website en veiligheid
Er is hard gewerkt aan een nieuwe website voor A Local Swim Westland. Deze gaat online zodra de inschrijving start op 1 maart! Deelnemers uit 2014 krijgen de site een paar dagen eerder te zien, zij krijgen een link voor voorinschrijving. Voor de editie van 2016 kan de organisatie weer rekenen op de medewerking van de nodige hulpinstanties want veiligheid gaat voor alles. Heel belangrijk is het toezien op de veiligheid van de zwemmers in het water, dit zal Reddingsbrigade Monster coördineren. De organisatie is erg blij met de gastvrijheid van Oranje Comité De Lier.

Inschrijven
A Local Swim Westland is geen wedstrijd maar de zwemmers zwemmen wel met een chip voor tijdregistratie. Voor € 45,- sta je ingeschreven en word je als deelnemer verwend met o.a. een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar startlocatie, entertainment etc. De vele donaties van vrienden, familie en bekenden, ook al zijn ze klein, maken dat een deelnemer snel aan zijn sponsorbijdrage van € 150,- komt. (Inschrijfgeld Jeugdswim is € 10,00 en de sponsorbijdrage € 50,00.)
Met de opbrengst van A Local Swim Westland zullen wetenschappelijke onderzoeken naar de oorzaak en behandeling van ALS ondersteund worden en zal ook een deel naar betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten gaan.

Samen zwemmen is samen sterk voor een toekomst zonder ALS
Doe je mee met dit prachtige sociale evenement? Inschrijven kan vanaf 1 maart 2016 via www.alswestland.nl Bedrijven die de leuke sponsormogelijkheden willen benutten zoals bijvoorbeeld het adopteren van een brug zijn ook van harte welkom zich te melden.