Het boek Komt een vrouw bij de dokter gelezen? Saskia Zandvliet vond het een onsmakelijk boek. Tegen haar gevoel in, ergernis oproepend. Ze had verwacht dat er in de jaren erna wel een tegenversie zou worden uitgebracht.

Jaren later verkeerde Saskia met haar gezin in dezelfde situatie, beleefde het anders, handelde anders.

Het idee zelf de tegenversie te schrijven bleef maar In haar achterhoofd zitten. Het kreeg er vorm en vond er de juiste toon. Dit boek moest gewoon geschreven worden, zo voelde dat voor haar. Uit naam van velen die liefdevol hun liefste verzorgen, soms jarenlang. Voor haar was er maar één titel mogelijk: Komt een man bij de dokter.

Vijf jaar en vijf dagen na de dood van haar man Ben Rutten besloot ze aan het boek te beginnen. Met daarin andere uitingen van liefde. Voor Ben.
Spelend met typografie, afwijkend in schrijfwijze en toonzetting, bijzonder qua samenstelling.
Het mondde uit in een hartverwarmende compositie die twee en een half jaar bestrijkt.

Dit boek is een levendig verslag van een onverwacht aangekondigde, meedogenloze reis: naar je einde.
Geschreven op de wijze zoals Ben leefde: licht.
Tot het laatst.

Hoe dat kan is te lezen in dit openhartige boek, met waardering voor vele zorgmensen en een kritische kijk op de zorgwereld.

Het overkwam haar.

Komt een man bij de dokter is te bestellen bij Bol.com, maar als je het bestelt bij Saskia zelf, dan blijft er meer geld over voor de Stichting ALS Nederland. Bol.com houdt immers een bepaald percentage in voor hun dienstverlening.

Als je een mailtje stuurt naar komteenmanbijdedokter2023@gmail.com laat Saskia je weten hoe je een boek kunt kopen. Een boek kost € 19,50. De gehele opbrengst komt ten goede aan de Stichting ALS Nederland.