Het benefietconcert voor ALS van het Westlands Mannenkoor in samenwerking met Zeemanskoor Onder Zeil en de band FABruari Four was geweldig! In een volle hal van Noordam Plants in ’s-Gravenzande genoten de bezoekers van een heel gevarieerd programma en mocht ALS Westland dankbaar een prachtige voorlopige cheque in ontvangst nemen van al ruim € 11.000,00.

De avond startte om 20.00 uur met het Westlands Mannenkoor. Het koor had die avond een primeur met het nummer ‘Home’ van Dotan. Een moeilijk nummer met zo’n groot koor maar het ging de heren onder leiding van dirigent Hans de Wit geweldig goed af. Het publiek kreeg ondanks de warmte kippenvel bij het nummer ‘Halleluja’ dat heel mooi en krachtig gezongen werd. Dat de bezoekers genoten was duidelijk; zij reageerden continu met groot applaus. Het was ook fijn dat verschillende ALS patiënten en hun partners aanwezig waren om de avond mee te beleven. Tegen de pauze was er een optreden van de band FABruari Four. Ze speelden de sterren van de hemel en in samenspel met hun goede zang was het de perfecte vertolking van de echte Beatles. FABruari Four zong o.a. het nummer ‘Yesterday’ waarbij het Westlands Mannenkoor maar liefst 4-stemmig ondersteunde. Aan de vleugel zat Julia Buizer, een veelgevraagd pianiste. Iedereen was onder de indruk van het optreden van Julia die al op 4-jarige leeftijd begon met pianospelen en in 2010 haar Master behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na de pauze was er ook volop ruimte voor het Zeemanskoor Onder Zeil onder de bezielende leiding van dirigent Jaap de Groot. Zij zongen een Hollandse potpourri samen met het Westlands Mannenkoor. Onder Zeil sloot hun optreden af met een medley van zeemansliederen. Het publiek deinde enthousiast mee. Aad van der Hoeven bracht de juiste lichtsfeer en geluid. De avond werd voortreffelijk gepresenteerd door Stefan Stolk uit Maasland. Hij vroeg de voorzitter van de Stichting ALS Westland, Linda Slaghuis, op het podium voor een kort gesprek over het ontstaan van de Westlandse Stichting, de ziekte ALS, de al lange relatie tussen de Stichting en het Westlands Mannenkoor en het onderzoek. Uit handen van Hermen Kerssies en Koos Meijster van het Westlands Mannenkoor, mocht zij een voorlopige cheque in ontvangst nemen van ruim € 11.000,00. Linda en Stefan bedankten iedereen die op welke manier dan ook de avond tot een succes hebben gemaakt;  alle koorleden en artiesten, het aanwezige publiek, de sponsoren, vrijwilligers en gastheer Noordam Plants. Om 22.45 uur werd de avond gezamenlijk afgesloten met ‘You never walk alone’ waarbij volop werd ingehaakt en meegezongen. Er werd nog lang nagepraat tijdens de afterparty waarbij FABruari Four nogmaals een schitterend optreden verzorgde.