Joyce van der Hoeven, Joyce van der Meer, Naomi Brabander en Evelien Storm, 4 leerlingen van het Flora Lentiz College in Naaldwijk kregen tijdens de lessen ‘chronische ziekten’ de opdracht om een werkstuk te maken en een presentatie te geven over een chronische ziekte. Ze  wilden iets kiezen wat niet heel erg bekend is in de maatschappij en waarvan ze ze zelf ook nog niet veel weten, want veel leerlingen zouden namelijk al iets kiezen wat voor de hand liggend was, aldus de meiden.

Ze kozen voor ALS en namen contact op met Stichting ALS Westland voor meer informatie en een interview. Ze hebben enorm hun best gedaan, hun inzet werd zelfs beloond met een 9, geweldig girls!

In de presentatie vertelden ze ook over de lopende actie bij ALS Westland: A Local Swim Westland op 6 augustus 2016 waar nu al ruim 400 zwemmers voor ingeschreven zijn. Hierop beloofde de leerkracht spontaan om ook mee te zwemmen als de meiden minstens 10 leerlingen bij elkaar krijgen die mee zwemmen. We zijn heel benieuwd of dat ook nog gaat lukken, dat zou helemaal geweldig zijn!