‘s-Gravenande op 18 juni 2011 was het zover. Dit jaar heeft het festival “Kromme Jongens, de Reünie” het A.L.S vrijwilligersteam Westland de gelegenheid gegeven om het fiets- en wandelevenement te organiseren vanaf het festivalterrein. Er waren weer mooie routes uitgezet door het Westland. Lenie Scheffers een actief lid van ALS-westland vrijwillgersteam wandelt graag, zij heeft de wandelroutes van 5,10,15 en 20 kilometer gemaakt. Halverwege de routes was er een fruitstop waar Piet en Carola klaarstonden met heerlijke appels, paprika’s en komkommers.
De fietstochten zijn net als vorig jaar uitgezet door de Daikbaikers, een leuke groep Honselse mannen die graag fietsen. Met watervaste verf waren duidelijke pijlen op het wegdek aangebracht. Van een aantal fietsers hoorden we dat het echt perfect was uitgepijld, heren Daikbaikers: bedankt hiervoor!
De fietstochten leidden langs de bostuin van de familie Knijnenburg, waar Jan Knijnenburg klaar stond voor een rondleiding door dit leuke stuk bos. Ook stond er een team van vrijwilligers klaar met koffie, limonade en met overheerlijk ‘Puur Westland” een heerlijke nieuwe broodsoort ontwikkeld door de Westlandse bakkers en aan ons geschonken door bakker Schalke uit Naaldwijk.
Helaas zat het weer in de ochtend niet mee. Tussen 8:00 en 10:30 viel er veel regen en stond er een harde wind waardoor heel veel mensen er maar van afzagen. Daarom alle lof voor de fietsers en wandelaars die het er toch maar op gewaagd hadden. Ze werden er gelukkig voor beloond met een lekker zonnetje, want na 10:30 knapte het weer zienderogen op!