Regen en wind teisterde 13 oktober de 4e editie van “Trap ALS de Wereld uit” maar het was de gemoedelijke  sfeer en saamhorigheid die de absolute boventoon voerde. Vrijwilligersteam Westland kan terugkijken op een fantastische dag. De dag begon met de ontvangst van zeer speciale gasten namelijk 14 ALS patiënten met hun mantelzorgers. Een enorm gedreven team van visagisten, een kapper, pedicures, klankschaaltherapeute, voetreflexologen en masseurs legden de gasten liefdevol in de watten. Goed om te zien hoeveel aandacht zij besteedden aan de mensen en hoe positief dit ervaren werd.

Door het slechte weer was de inschrijving voor de fiets- en wandeltochten naar binnen verplaatst waardoor het al snel druk werd in paviljoen ‘de Oase’ in ’s-Gravenzande. Tegen alle verwachtingen in kwamen er meer sportievelingen dan verwacht, maar liefst bijna 500 deelnemers voor alle activiteiten. Onder het motto: ‘Wij kunnen nog fietsen, wandelen en praten en deze mensen veelal niet meer’, trotseerden ze de regen en gingen op pad.

Gelukkig werd het ’s-middags tijdens de inschrijving van de hardloopwedstrijd precies even droog en deden de hardlopers enthousiast mee aan de warming up door de meiden van the Gym, na al eerst in de mood te zijn gebracht door de vrolijke klanken van percussieband Kabaal. Na de zang van Peter Kruithof met zijn nummer ‘Het antwoord is JA’ (4 jaar geleden door hem geschreven t.b.v. ALS) gaf hij het startschot van de perfect door de Roel Runners georganiseerde 6km hardloopwedstrijd.

Na alle activiteiten werd ter afsluiting van de dag een feestje gevierd met tombola, lekkere muziek van DJ Pierre en vertelden organisatoren van ISW Hoge Woerd en Bowlingvereniging Westland-De Lier over hun recentelijke acties voor  ALS. Vrijwilligersteam Westland sloot de dag af met het aanhalen van alle acties het afgelopen jaar en bedankte hoofdsponsor Blue Personeelsbemiddeling en alle overige sponsoren die de acties door hun donaties tot een succes hebben gemaakt en natuurlijk alle  vrijwilligers. Gejuich ging op na het bekendmaken van de totaalopbrengst van 92.500 euro! Als klap op de vuurpijl ontving team Westland de vrijwilligersspeld van de stichting ALS Nederland uit handen van directeur Eric Nolet.

Met de mooie woorden in gedachten van een aanwezige ALS patiënt: “ Vandaag voelde ik me weer even een gewoon mens” wordt nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om deze ernstige ziekte alle aandacht te geven die ze verdiend.