Ria Strik als 'opperpot' bij de toiletten voor ALS
Ria Strik als ‘opperpot’ bij de toiletten 

‘s-Gravenzande 17 en 18 juni 2011 De toiletten op het festivalterrein van de Kromme Jongens waren in beheer van het ALS-westland vrijwilligersteam. Bij van Nierop-verhuur uit Monster was een heel regiment dixies gehuurd en natuurlijk ook de nodige urinoirs, dit alles tegen een mooie prijs. Millenaar Adviesgroep uit Hoofddorp nam de verzekering van deze toiletgroep voor haar rekening.
Onder leiding van Ria Strik, die als ‘opperpot’ leuke plannen had uitgewerkt om er een dolle boel van te maken met een mooi resultaat als einddoel, is er met behulp van een heleboel vrijwilligers een mooie prestatie neergezet. Met de op de vrijdagavond opgedane ervaringen liep het op zaterdagavond, toen er zo’n 8.000 festivalgangers waren, gesmeerd bij de toiletten.Op het laatste moment is nog veel extra toilethulp ingeschakeld, hartelijk dank aan iedereen die gehoor gaf aan ons verzoek!

Veel bezoekers moesten hartelijk lachen toen ze bij binnenkomst 3 dames met bordjes zagen waarop stond: ‘de hele avond plassen voor 5,=’ Met verve probeerden ze aan zoveel mogelijk bezoekers een ‘plasabonnementje’ te verkopen voor het goede doel ALS. Waarachtig een goede investering, want met een plasstempel mocht je de hele avond ‘gratis’ gebruikmaken van de toiletten en als je 12x ging had je toch mooi 2 beurten gratis! En het grote voordeel was natuurlijk dat je niet in de wachtrij hoefde aan te sluiten omdat er een speciale stempelingang was!

Maar wat een teleurstelling voor de Kromme Jongens, de bezoekers en organisator Experience Express toen om 22:15 besloten werd om het festival te beëindigen vanwege onweer en regen!

Klik hier voor een impressie van de zaterdagavond, een fotoserie van Arjan Lievaart