Van 3 t/m 6 oktober 2012 organiseerde PKN De Lier de jaarlijkse Vredekerk bazar. Vrijwilligersteam ALS Westland was één van de goede doelen. Er was van alles te doen en te beleven, voor jong en oud, lees er alles over op de speciaal hiervoor gemaakte website! De enthousiaste bazarcommissie is er in geslaagd om er een geweldig evenement van te maken, met als thema: ‘Holland’.
Prima passend bij dit thema was de nieuwe activiteit ‘Koetje schijten’. Het grasveld voor ’t Centrum was verdeeld in 625 vakken van 1m2 op zaterdagmiddag 15:30 werd hierop koe Annie losgelaten, het vak waar zij haar behoefte zou doen zou het winnende vak zijn. Leuk! Om zich verdienstelijk te maken heeft het team van ALS Westland zich op de bazardagen ingezet om alle beschikbare vakken aan de man te brengen. Het was leuk om te doen, de dicussies over hoe de koe zich over het veld zou bewegen en wat dan de slimste plek zou zijn? Schitterend!
Zaterdagavond mochten we een cheque in ontvangst komen nemen. Er bleek in die 4 bazardagen een enorm bedrag (€ 60.000,- bruto) opgehaald met alle activiteiten zoals: een groots rad van fortuin, een mooie bloemen- en plantenhoek, heerlijk fruit en groente en voortreffelijke oliebollen en appelflappen. Wij van ALS Westland waren enorm onder de indruk van de saamhorigheid; waar een klein dorp groot in kan zijn! Dankbaar en voldaan togen we huiswaarts met een cheque van € 5.000,= onder de arm.