Kwintsheul 14 juni 2009 Alle 50 fietsen waren bezet. Om 12 uur verzamelden alle deelnemers zich bij Roel de Bakker (hij heeft het Bakkie Fietsen aangeboden) aan de Bovendijk in Kwintsheul. Eerst natuurlijk een bakkie drinken en een oranje (kleur van de ALS Stichting) t-shirt aantrekken. Ook Corrie was van de partij. Het regende flink. Hier werd echter weinig aandacht aan geschonken. Een aantal mensen was al spontaan op de fiets met hun regenjas aan. Effe tuinen bij Roel in de mooie trostomaten kwekerij. Hierna allemaal een mooie fiets met bak voorop uitgezocht. Er werd uitgelegd hoe de fiets werkte. Dat stuur is toch wel wat zwaarder met zo’n bakkie voorop. En……… buiten was het droog geworden en het zonnetje was gaan schijnen.

De rit ging via de Bovendijk, door Kwintsheul naar Kwekerij Zeurniet, het bedrijf van Jos Scheffers. Er worden hier orchideeën, castano’s en snaily’s geteeld. Daar geen bakkie maar een sappie. Ook dit mooie bedrijf werd van binnen bekeken. En ja hoor, op de fiets door het  bedrijf en bij de uitgang een mooie castano in je bakkie doen. Wat wil je nog meer?

Via Madestein gingen we naar het mooie bedrijf van Rob Scheffers. We werden met open armen ontvangen. Rob gaf vol trots een rondleiding door zijn bedrijf met o.a.  medinilla’s. Natuurlijk nog even wat drinken en een buitenplant in ‘t bakkie.

Via de Papelaan richting Koppert Cress B.V. Enthousiast werden we opgewacht. Onze smaakpapillen werden gestreeld door 2 heerlijke amuses. Een van rabarber en 1 van chocolade, met natuurlijk heerlijke cressen erin verwerkt. Daarna een rondleiding door het mooie en bijzondere bedrijf en een tassie cressen mee naar huis.
Bij J&D Grootscholten bekeken we een radijskwekerij. Deze teelt staat in de volle grond. Weer heel iets anders dan de vorige kwekerijen. Als een gezellig lang oranje lint gingen we via Naaldwijk naar de Middel Broekweg waar we een zakkie Tommies kregen. Het was een gezellige boel op die geweldige fietsen.

De Bovendijk kwam alweer in zicht. Nog even een mooie rode paprika bij de overbuurman in ons bakkie doen en dan rechts af naar het bedrijf van Roel. Daar kregen we zijn mooie trostomaten en een aubergine van een collega kweker. Inmiddels was het half 6. Nog even gezellig wat gegeten en gedronken en daarna met een gevuld bakkie met mooie Westlandse producten weer naar huis.

Roel bedankt voor het ter beschikking stellen van de fietsen. Kwekers van bovenstaande bedrijven heel erg bedankt dat wij in jullie mooie bedrijven mochten kijken en nog kunnen nagenieten van jullie mooie producten. Alle deelnemers bedankt voor het meedoen en de hele gezellig middag. Met zijn allen hebben we weer iets bijgedragen aan de ALS Stichting. De gehele opbrengst is voor de ALS Stichting. Klik hier voor de foto’s.