Op zaterdag 27 september is er een groep van 20 fietsers vertrokken vanuit Vlissingen voor een tour door Nederland. ALSZeeland wil met deze fietstocht, ALS ON TOUR, aandacht vragen voor ALS en sponsorgeld ophalen voor onderzoek. De twintig fietsers leggen een route af die via Bavel-Otterlo-Hengelo-Oostwold-Zurich (Friesland) over de Afsluitdijk naar Castricum-Westlanden tot slot Zierikzee leidt. ALS ON TOUR zal in één week tijd 850 kilometer afleggen.

Op vrijdagmiddag  3 oktober arriveerde de enthousiaste groep wielrenners én randonneurs bij de Sosefhal in Honselersdijk. Na een hapje en een drankje werd er lekker opgefrist en werden de bedjes gespreid. Om de Zeeuwen een goede indruk van het Westland te geven hadden we bedacht om maar eens lekker te gaan ’tuinen’. Bij Zwingrow, dé teler van oranje paprika’s keken we naar een indrukwekkende bedrijfsfilm, waarna Ted Zwinkels alle vragen beantwoordde. Daarna vertelde Jos Scheffers van Kwekerij Zeurniet alles over het innoverende aardwarmte project en bezochten we de kwekerij met veel bijzondere plantensoorten waaronder dendrobiums en Vanda’s.

Inmiddels was het de hoogste tijd om de inwendige mens te versterken, dus togen we naar het Wilhelminaplein in Naaldwijk waar  Restaurant De Peppers het beste beentje voor had gezet en ons trakteerde op een lekkere pastamaaltijd.  De sfeer zat er goed in en het smaakte heerlijk! Na het dessert weer terug naar de sporthal in Honselersdijk waar iedereen moe maar voldaan z’n slaapzak opzocht, het was al snel stil….

Om 7:00 ging de wekker, wakker worden!! Want het is hier al vroeg druk in de kantine die deze nacht als slaapzaal had dienst gedaan. Om 8:00 stond er een lekker ontbijt klaar met o.a. allerlei heerlijkheden van Bakkerij Van Malkenhorst. Met een gevulde buik vertrok de groep om 9:15 weer richting Zeeland, waar ze om 15:30 een warme ontvangst wachtte waarna de opbrengst van de fietstocht door Nederland bekend gemaakt zal worden.

We vonden het een heel erg leuk initiatief van ALS Zeeland en vonden het ook hartstikke leuk om de groep te ontvangen en we hopen van harte dat ze met deze actie een mooi bedrag voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte hebben kunnen  ophalen.