30 april 2012 De nieuwssite Westlanders.nu organiseerde op Koninginnedag de tweede editie van de Westlandse helikoptervluchten en evenals vorig jaar waren er vier plaatsen ter beschikking gesteld aan ALS-patiënten. Zo kwam het dat Hans, Jan, Diane en Onno en twee chauffeurs in alle vroegte naar Lelystad togen om daar de helikopter op te halen, ze hadden er veel zin. Drie patiënten genoten met volle teugen van de vlucht, maar helaas moest de vierde patiënt weer met de auto mee terug omdat het niet lukte om in de helikopter te klimmen vanwege de beperkingen die ALS met zich mee brengt.
Ondertussen was het een drukte van belang op het veld naast de Maesemundeweg in ‘s-Gravenzande om alles in gereedheid te brengen voor een hele dag helikopter vliegen. Ook het ontvangstcomité was inmiddels gearriveerd en stond voorzien van koffie en overheerlijke oranje tompoucen, die door Bakkerij van Malkenhorst uit Naaldwijk waren gesponsord, te wachten op de komst van de heli. Gelukkig liet ook het weer zich van z’n beste kant zien zodat het na aankomst goed toeven was op het veld. Er werd heel wat afgekletst en veel ervaringen uitgewisseld.
Als alles mee zit organiseert Westlanders.nu volgend jaar de 3e editie van de helikoptervluchten en mogen er weer 4 ALS patiënten meevliegen. Lijkt het je leuk om mee te vliegen of weet je een ALS-patiënt die je wel zo’n gave ervaring toewenst? Stuur ons dan een mail naar info@alswestland.nl
Crew van Westlanders.nu: hartelijk dank voor deze leuke geste!