Tijdens een gezellige bijeenkomst met een aantal deelnemers werd afgelopen week de opbrengst van de actie A Local Step Westland bekendgemaakt. Met elkaar hebben de 32 deelnemers maar liefst € 18.000 bij elkaar gesport!

De actie werd afgelopen zomer opgezet als nevenactie van het evenement A Local Swim Westland. Voor de meters die de deelnemers maakten met de fiets, te voet, op skeelers enz. lieten ze zich sponsoren. Enkele deelnemers hadden de actie verlengd waardoor hij pas deze week is afgesloten. Er ontstonden mooie initiatieven zoals onder andere die van ALS patiënt Jeanet van Holsteijn die heel wat kilometers op de duo-fiets gemaakt heeft met bekende Westlanders, Penning Freesia die een gedeelte van een weekendverkoop doneerde, Richplant die zijn personeel aanmoedigde om te bewegen voor ALS, jonge Thijs die heel wat kilometers gemaakt heeft op de fiets met zijn moeder, Nico die bij de Naaldwijkse horeca heel veel hamburgers gebakken heeft (opbrengst van de laatste overigens niet bij het totaalbedrag geteld omdat dit al gecommuniceerd was) en zo nog veel meer mooie en enthousiaste initiatieven. Ze zijn te zien op www.alocalstepwestland.nl

Genodigde was de directeur van de Stichting ALS Nederland, de heer Gorrit Jan Blonk. Hij sprak zijn dank uit naar de deelnemers van A Local Step Westland en naar alle vrijwilligers in Westland die zich op welke manier dan ook inzetten voor ALS. Hij overhandigde symbolisch aan de voorzitter een puzzelstuk met inscriptie en certificaat. De Stichting ALS Westland bewaart dit puzzelstuk goed want zodra de oplossing voor ALS gevonden is zullen honderden mensen de puzzel gaan leggen op het Malieveld in Den Haag. Er was ook een afvaardiging van de Malle Pietjes aanwezig. Zij hadden in het weekend van de 14e augustus j.l. een hele succesvolle inzameling voor oud ijzer gedaan. Als dank ontvingen zij een munt die speciaal voor ALS door de Koninklijke Nederlandse Munt geslagen is. Zij waren blij verrast met dit bijzondere cadeau want het is een speciale editie in zeer beperkte oplage. Het bijzondere is dat de op de munt afgebeelde klok niet stilstaat: de wijzer beweegt als je de munt beweegt. Dit speciale effect zorgt ervoor dat de munt er vanuit elke hoek weer anders uitziet. De klok symboliseert hoe de tijd voor ALS patiënten en hun naasten voorbij tikt. Ook de keerzijde is het bewonderen waard. Hier is een gedetailleerde weergave van de binnenkant van een uurwerk te zien. #geentijdteverliezen.