De organisatie van het open water zwemevenement A Local Swim Westland heeft de moeilijke beslissing genomen om het evenement niet te laten plaatsvinden op 15 augustus 2020 maar te verzetten naar 14 augustus 2021. Vanwege het coronavirus en de maatregelen die de regering hieromtrent heeft genomen is er op verschillende terreinen teveel onzekerheid.

De gezondheid en veiligheid van deelnemers heeft altijd de grootste  prioriteit bij de organisatie. Door verlenging van de maatregelen werd afgelopen tijd duidelijk dat de deelnemers ook de komende weken nog niet kunnen trainen in de zwembaden. Dat brengt risico met zich mee want een groot deel van de deelnemers gaat een grote sportieve uitdaging aan waar zij serieus voor moeten trainen en de nodige trainingstijd vergt.

Dan verkeren veel van de sponsoren van het evenement met hun bedrijf in een economisch heel onzekere tijd. Ondanks hun toezeggingen aan het begin van het jaar wil de organisatie daar in een later stadium met hen over in gesprek nu bij velen de omzet weggevallen is en het personeel niet of minder aan het werk kan.

Verder is het onzeker wanneer er voor de grote evenementen zoals A Local Swim Westland weer opgeschaald kan worden en naar hoeveel bezoekers. Voor wat betreft de inkoop kan er niet gewacht worden totdat er duidelijkheid komt op 1 juni.

De beslissing om de 4e editie van A Local Swim Westland te verplaatsen naar 14 augustus 2021 is dan ook een optelsom van alle factoren. De Stichting ALS Westland, organisator van het evenement, blijft in de tussentijd aandacht geven en vragen voor deze ernstige ziekte en patiënten terzijde staan.