Vandaag hadden de deelnemers klaar gestaan voor de start van de 4e editie van A Local Swim Westland! Helaas zette het coronavirus ook een dikke streep door dit evenement. Toch gaan we er vanuit dat we deze mooie zwemtocht op 14 augustus 2021 wel kunnen organiseren.

Ook ALS patiënten keken uit naar deze 4e editie. Het is voor hen heel teleurstellend dat zij de deelnemers vandaag niet vanaf de kade kunnen toejuichen of (voor een enkeling) zelf in het water De Lee kunnen liggen om met hun familie en vrienden als team mee te doen. Ook zij zijn trots en blij met al die deelnemers die zich inzetten voor hun ziekte waardoor het vinden van een oplossing mogelijk gemaakt wordt.

Vrijwel alle evenementen voor de Stichting ALS zijn vanaf half maart gecanceld. De inkomsten voor onderzoek zijn dit jaar daardoor ernstig lager. We zijn dankbaar dat veel deelnemers een vliegende start hadden voor wat betreft het werven van donaties zodat er toch nog dit jaar bijgedragen kan worden aan onderzoek.

We noemen graag in deze nieuwsbrief een jubilaris. Het Oranje Comité De Lier viert dit jaar, in aangepaste vorm, het 100-jarig bestaan. Van harte gefeliciteerd OC De Lier met deze prachtige mijlpaal en dank voor jullie onmisbare hulp bij alle edities van A Local Swim Westland.

Ook de John van der Meij Memorial, het keepersevenement dat afgelopen Hemelvaartsdag zou plaatsvinden bij MVV’27 in Maasland is tot nader order uitgesteld. Dank aan iedereen die al aan een van deze evenementen heeft bijgedragen, als sponsor of vrijwilliger.

We wensen je nog een fijne zomer en het allerbeste met je gezondheid en alles waar je mee bezig bent, zowel privé als in je werk.

Volgend jaar pakken we door! Hopelijk ook met jou als vrijwilliger, sponsor, deelnemer of toeschouwer. De heropening van de inschrijving voor A local Swim Westland staat gepland voor februari 2021. Houd de website www.alocalswimwestland.nl in de gaten.

Samen sterker tegen ALS!

 

Onderschrift foto:
13 augustus 2020. Uitje met ALS patiënten en hun mantelzorgers op het strand bij Monster. Heerlijk rijden op de strandrups en een ontmoeting met de Reddingsbrigade Monster. Ook hun hulp is onmisbaar bij A Local Swim Westland. We wensen alle lifeguards veel sterkte met de drukte op het strand en in zee.