Logo A Local Swim Westland - ontwerp Saskia de Rijke van S-Project te Honselersdijk
Logo A Local Swim Westland – ontwerp Saskia de Rijke van S-Project te Honselersdijk

Over A Local Swim Westland
Op zaterdag 16 augustus 2014 gaat er een uniek evenement plaatsvinden in onze regio! Nog niet eerder werd er in Westland een open water zwemroute uitgezet van bijna 2 kilometer. Met een groep Westlanders hebben we vorig jaar 2013 meter gezwommen door de grachten van onze hoofdstad en het was geweldig. De saamhorigheid van alle mensen die zwommen voor het goede doel ALS was voelbaar. Inmiddels zijn we in drukke voorbereiding voor een Swim in het mooie Westland. Hoe meer aandacht er gegeven kan worden aan deze meedogenloze ziekte hoe meer kans dat onderzoek mogelijk gemaakt kan worden en de oplossing gevonden wordt.

16 augustus gaan we zwemmen in De Lee die dwars door de gezellige kern De Lier loopt. We streven naar een prachtig sociaal evenement dat uniek zal zijn voor de regio. Durf je de uitdaging aan? Dan is dit je kans om met vele andere mensen deze unieke open water tocht te zwemmen. Inschrijven kan door op het A Local Swim logo te klikken (midden-links op de homepage van deze website). Voor € 45,- sta je ingeschreven en wordt je als deelnemer in de watten gelegd met o.a. een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar startlocatie, entertainment etc.

Met dit evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de zeer ingrijpende zenuw-spierziekte ALS.  Je deelname wordt definitief wanneer je net voor de 16e augustus aan je sponsorbijdrage van minimaal € 150,- hebt voldaan. Om je te helpen met het werven van sponsoren kan je na inschrijving eenvoudig een persoonlijk profiel aanmaken met een wervende tekst en eventueel een leuke foto. Dit kan je doorsturen naar al je vrienden, bekenden en familie zodat ze gelijk kunnen zien waarom ze jou moeten steunen.

Met de opbrengst van A Local Swim Westland zullen belangrijke lopende onderzoeken zoals Project MinE financieel ondersteund worden. Ook zal een percentage van de opbrengst direct ten goede komen aan de kwaliteit van leven van ALS patiënten nu.

Vind je het leuk om aan deze unieke actie mee te doen? Of zoek je een uitdaging met een gezellige afsluiting? Wil je meedoen aan een actie waar betrokkenheid en saamhorigheid voelbaar zijn? Dan ben je erg welkom! Spring dan mee met A Local Swim Westland in De Lee!
Terug naar boven

 

Programma

Het programma van A Local Swim Westland op zaterdag 16 augustus 2014 is voorlopig en onder voorbehoud:

   • 12:30 Ontvangst deelnemers in de tent bij de Bleijenburgbrug in De Lier met Koffie, thee en lekkernijen. Deelnemers kunnen zich verkleden.
   • 13:00 Opening en welkomstwoord
   • 13:15 Vertrek 1e bus naar de startlocatie aan de Brede Lee
   • 13:30 Start  eerste jump (deelnemers horen vooraf in welke jump zij starten)
   • Vanaf 14:15 Finish eerste deelnemers bij de Bleijenburgbrug
   •  17:00 Opbrengst bekendmaking
   • 17:15  After party en (pasta)maaltijd
   • 19:30 Afsluiting

Terug naar boven

 

Voor wie?

A Local Swim Westland is er voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de strijd tegen ALS en die van zwemmen houdt. Je moet daarbij gezond, niet jonger dan 15 jaar en niet zwanger zijn.

Terug naar boven

Goed om te weten

   • Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een badmuts en een tijdsregistratie-chip. Beide zijn verplicht om te dragen. Zonder officiële ALS badmuts of tijdswaarneming mag er niet gestart worden. Dit is in verband met veiligheidsvoorschriften
   • Iedere deelnemer moet zich bij aanmelding ter plaatse kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.
   • We vragen alle deelnemers vooraf een gezondheidsverklaring en een vrijwaringsverklaring te ondertekenen waarbij je als deelnemer akkoord gaat met het zwemmen op eigen risico. De (Brede) Lee is weliswaar nog nooit zo schoon geweest als nu, het water waardoor we zwemmen is geen officieel zwemwater. De zwemwaterkwaliteit zal voor de A local Swim Westland worden gecontroleerd en zo hoog mogelijk gemaakt worden. Dit gebeurt door controles van het water en het verwijderen van drijvend en niet drijvend vuil.
   • Iedere deelnemer gaat de verplichting aan minimaal € 150 aan donatiegeld op te halen voor de stichting ALS via zijn/haar persoonlijke pagina op www.actiealswestland.nl
   • Iedere deelnemer krijgt vooraf van de organisatie te horen hoe laat zijn/haar jump van start gaat
   • De organisatie van A Local Swim Westland raadt sterk aan om deel te nemen, maar ook een aantal keer te trainen, al dan niet in een wetsuit of shorty. Een wetsuit (of shorty) geeft extra drijfvermogen en extra warmte.

Terug naar boven
Veiligheid en gezondheid

Er zullen langs en op het water EHBOers en lifequards aanwezig zijn. De route zal worden afgesloten voor vaarverkeer.

Het is belangrijk om goed voorbereid en goed getraind aan de start te verschijnen. Informeer bij het dichtstbijzijnde zwembad bij jou in de buurt naar de trainingsmogelijkheden.

Aan het zwemmen in niet-zwemwater zijn enige risico’s verbonden. In het slootwater kan de concentratie bacteriën en andere micro organismen verhoogd zijn. De kans op infecties van met name het maag-darmstelsel, maar ook de ogen, oren en huid (vooral bij open wondjes) is verhoogd.

Het risico is gezien de algemene waterkwaliteit echter gering te noemen en bij een goede ademtechniek, het gebruik van een zwembril en eventueel oordopjes nemen de risico’s verder af. Het gebruik van een wetsuit en waterschoenen biedt extra bescherming. Zwemmen met open wondjes is af te raden, een tetanusprik wordt aangeraden. Raadpleeg hiervoor je arts.

Indien u specifieke vragen heeft over uw gezondheid en de mogelijkheid om deel te nemen aan A Local Swim Westland, raadpleeg dan uw behandelend arts. Ook voor de kans op zeldzame infectieziekten zoals leptospirose (ziekte van Weil), hepatitis A en andere infectieziekten dient u uw behandeld arts te raadplegen.

We adviseren u vooraf een paar keer te trainen om te wennen aan het zwemmen in open water.
Terug naar boven

Zwemkleding advies

Bij zwemmen in open water bestaat het risico op onderkoeling. Zeker voor minder geoefende zwemmers raden we daarom het gebruik van een wetsuit aan.

Wetsuit draagadvies tijdens A Local Swim Westland. Alle zwemmers wordt geadviseerd dit advies te volgen:

Gemiddelde watertemperatuur Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers Ervaren open water zwemmers
<17° C Wetsuit Wetsuit
17 – 19° C Wetsuit Shorty
≥ 19° C Shorty

Terug naar boven


Sponsoring

Misschien ziet u als ondernemer kansen om dit mooie evenement mede te sponsoren. Dan graag een mail naar info@alswestland.nl , dan wordt er spoedig contact met u opgenomen. (of bel naar 06-23846825)
Terug naar boven

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kunnen we niet! Lijkt het u leuk om ons die dag een paar uurtjes te helpen in de catering of bij de ontvangst, de garderobes, als toezichthouder etc. dan ook graag een mail naar info@alswestland.nl
Terug naar boven