Op 8 september 2013 was het dan zover, de 2e editie van de Amsterdam City Swim waaraan dit keer ook 15 Westlandse zwemmers meededen. De opbrengst van de Swim,  waar  2013 deelnemers aan meededen,  was in een woord geweldig! Ruim 1,6 miljoen is door de deelnemers bij elkaar gezwommen! De Westlandse kanjers zijn voor ruim € 10.000 gesponsord. Alle gulle gevers en sponsors hartelijk dank voor de bijdragen! De organisatie verzekerde ons dat het gehele bedrag zal worden overgemaakt naar Stichting ALS Nederland voor onderzoek.

Voorafgaand aan de swim was er goed getraind voor de ruim 2 kilometer lange tocht. Vanaf februari in de Westlandse zwembaden en in de zomer ook in de Boonervliet en in de Brede Lee waar de schippers Nico en Kees de bezemschuit bemanden en achteraf voor een lekkere warme plens zorgden. Bedankt heren!

Het was een enorme belevenis om mee te doen, wat een saamhorigheid! Maar ook alle mensen langs de kant waren geweldig en zeker onze fans die de hele route meeliepen en iedere keer weer ergens anders hun gezicht lieten zien om de zwemmers aan te moedigen. Het water in de grachten was  goed gespoeld want het was best koud, maar het stonk niet en het leek behoorlijk schoon, alleen die zwarte snuiten van de zwemmers…. Gelukkig hebben alle Westlanders de tocht volbracht, zelf Jacqueline die geheel onvoorbereid  de plek van Mark in nam en ook nog eens een mooie tijd neerzette, knap hoor! Helaas liet de zon het afweten toen we er uitkwamen, dat was best koud zeker om dat de warme douche ontbrak, maar met een lekkere baddoek, badjas en slippers was het leed weer gauw geleden.

Daarna met de pendelbus weer terug naar de start op de Marinebasis, aankleden en nagenieten van de mooie prestaties onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna nog even lekker gedanst op de klanken van ‘Too hot to handle’ en dj’s van Veronica. Rond 20:00 keerden we voldaan  huiswaarts in de bus die we mochten lenen van Atletiekvereniging Olympus ’70 en die door chauffeur Jos vakkundig werd bestuurd. Het was een mooie, indrukwekkende dag, hulde voor de organisatie van de Amsterdam City Swim!

De WOS was de hele dag bij ons en maakte er een leuke film van, klik hier om die te bekijken. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Dit waren de Westlandse zwemmers:

Annemiek Zandvliet – van Wingerden
Carlo Slaghuis
Cobi van Delft
Diane vd Berg
Henny van Malkenhorst-Oosterwijk
José van Zeijl – van Wingerden
Kim Slaghuis
Koos Spruyt
Lenie Scheffers-van Schie
Linda Slaghuis-Vellekoop
Marijke Damen – van Wingerden
Mariska Bransen-de Haan
Mark Vellekoop
Rick Lievaart
Willy vd Meer