PERSBERICHT
Na het grote succes van de eerste editie  organiseert Stichting ALS Westland  in 2016 opnieuw ‘A Local Swim Westland’.  In 2014 werd er ruim €200.000,- ingezameld door 300 enthousiaste zwemmers.  Geld dat zo hard nodig is voor onderzoek naar de oorzaak en mogelijke behandeling van ALS. Want ALS staat inmiddels op de kaart, maar moet ook van de kaart.

ALS Westland heeft sinds 2009 verschillende acties opgezet om geld in te zamelen voor ALS en heeft in 2014 in navolging van de succesvolle Amsterdam City Swim een lokale versie georganiseerd. In navolging van de swim in Westland zijn er inmiddels ook andere plaatsen in Nederland die een ‘A Local Swim’ aan het opzetten zijn.

De 2 km lange zwemtocht in open water in augustus 2014  in De Lee en de Brede  Lee in de Lier was nieuw voor het Westland, maar het werd een fantastische ervaring voor de zwemmers. Mede door het publiek dat massaal langs de kade stond, de vele vrijwilligers en de hulp van de verschillende belangrijke hulpdiensten.  Het bestuur van ALS Westland kan op zaterdag 6 augustus 2016 o.a.  rekenen op de vrijwillige brandweer, de gastvrijheid van het Oranje Comité en op de reddingsbrigade Monster die de veiligheid van de zwemmers bewaakt.

De locatie van de zwemroute is dezelfde route dwars door de gezellige kern van de Lier. De afstand van 2 km is goed te doen als er voldoende getraind is. Er wordt ook een Kids Swim uitgezet van 500 meter . Leuk om te doen met klasgenootjes of sportteams.

Bent u geïnteresseerd in sponsoring, wilt u vrijwilliger zijn of heeft u andere vragen? Neem dan contact op via info@alswestland.nl

Wil je meezwemmen? Hier kun je je inschrijven!