30 juni 2013. Het zit er weer op, de Wielerronde en feest 3-daagse Honselersdijk! Gelukkig zat het weer mee op de belangrijkste  momenten en kon men zaterdag zelfs lekker genieten van een zomers zonnetje. Het evenement begon op donderdag met de 50ste editie van de Wielerronde, de dikke banden race en de ludieke Tandemrees. Dit jaar was Stichting ALS Nederland – Vrijwilligersteam Westland het goede doel.

Tandemrees
Toen de organisatie ons vroeg om ook 10 tandems in de Rees te bemensen vonden we dat hartstikke leuk en zijn we ermee aan de slag gegaan. We zijn als ALS-team Westland met 15 mensen  hard aan het trainen voor de Amsterdam City Swim op 8 september a.s.. Dat is het gesponsord zwemmen van 2013 m in de grachten van Amsterdam waar vorig jaar ook  Prinses Máxima aan meedeed. Hierop wilden we de aandacht vestigen, daarom reden er in de Rees oa: Prinses Máxima met 3 beveiligers, 2 badjuffen en de nodige zwemmers mee, voorzien van allerlei drijvend materieel. Ook een aantal voetbalsters van SVH DA1 deed mee en daarnaast nog 2 vrolijke narren en 2 toiletjuffen, die oa door ‘pleecontroles’ probeerden de kas te spekken. Het was een superleuke ervaring, die voor herhaling vatbaar is. De avond werd afgesloten met de nodige wijntjes en biertjes onder het genot van muziek van DJ Linus Vijverberg, kortom het dorp had een geweldige avond en ALS heeft volop de aandacht gehad.

Cheque
Zaterdag rond 17:15 zouden we de cheque ontvangen uit handen van Marco Arensman van de organisatie, spannend! Gelukkig liet de zomer zich onverwachts toch van haar beste kant zien met een lekker zonnetje, zodat het gezellig druk was in het dorp. In de Nederhoftuin zaten de kids op hun kleedjes om hun overtollige spulletjes aan de man te brengen. In de Dijkstraat stonden een boel getunde auto’s met de nodige bewonderaars erom heen. En het was een gezellige drukte van belang in de tent op het Voorhofplein, de fietsers op hun stalen rossen waren terug van de vossenjacht en de rijders in de 2e Westlandse Bromparade waren ook weer binnen, schitterend al die oude brommer(tje)s!
Het moment van de uitreiking was daar, we werden verzocht om bovenop een auto te klimmen om daar de cheque te ontvangen! Onder toeziend oog van een volle tent ontvingen we een schitterend bedrag van maar liefst € 1.050,50,  samengesteld door 1,- per inschrijving en 5% van de sponsorinkomsten, geweldig toch?! Maar daar blijft het niet bij, want we mochten van de  organisatie  ook collecteren en dat hebben we dan ook graag gedaan, met een en lach en een kwinkslag! Dankzij de gulle gaven van de bezoekers van de Wielerronde en de feest 3-daagse is dit bedrag opgelopen tot € 1.874,35, geweldig!

Dank
Organisatoren van de Wielerronde en feest 3-daagse van Honselersdijk: hartelijk dank voor deze mooie dagen waar we als dorpsgenoten van hebben kunnen genieten. Ook dank dat wij als goed doel zijn uitgekozen en daardoor met de opbrengst weer mooie dingen voor ALS-patiënten kunnen doen, waaronder ook het onderzoek naar een oplossing voor deze nu nog uitzichtloze ziekte kunnen steunen.