De maandagavondgroep van Olympus’70 organiseerde op zondag 28 december 2014 en op 11 januari 2015 de Bonte Haas Loop. Een sportief evenement voor hardlopers, wandelaars en Nordic walkers.

Op 28 december was men door de winterse omstandigheden en vanwege de veiligheid genoodzaakt om de loop voor de hardlopers aan te passen in een trainingsronde zonder officiële tijdmeting. Dankzij Johan van Nierop, die ervoor heeft gezorgd dat de fietspaden schoon geschoven en gepekeld waren, kon er gelukkig toch veilig hardgelopen worden. Het parcours voor de wandelaars was niet geheel vrij van sneeuw en ijs, maar de stralende winterzon maakte een hoop goed! Ondanks de gladheid kon de  eerste Bonte Haas Loop rekenen op een mooie opkomst. Alle deelnemers werden beloond met een gezond zakje snoeptomaatjes.

Op 11 januari 2015 stond de groep weer paraat voor de 2e ronde. Het weer was gelukkig een stuk beter, de gladheid had plaats gemaakt voor een stevige wind. Maar die hield de 250 lopers en 125 wandelaars niet tegen, het was druk bij de inschrijfbalie! Deze keer mochten alle deelnemers na afloop een mooi plantje uitzoeken. Om 11 uur maakte Paul Schoenmaker de opbrengst bekend: € 3.850,- een geweldig bedrag, echt super! In deze mooie opbrengst was € 400,- afkomstig van dhr. Barend Bos, hij verkocht vanaf Pasen 2014 heel veel 2e hands boeken vanuit z’n garagebox op het Parnassia terrein.

Wij danken het Olympus’70-organisatiecomité, de sponsors maar ook alle deelnemers hartelijk voor hun bijdrage! Voor alle informatie als uitslagen en foto’s kunt u terecht op: www.bontehaasloop.nl