’s -Gravenzande 18 juni 2011 Het zit er weer op, de jaarlijkse Trapdag. Helaas waren de weergoden ons op het moment suprême niet gunstig gezind. Tussen 8: 00 en 10:30 regende het pijpenstelen en er stond een harde wind. Juist om die tijd besluit men of men al dan niet gaat lopen of fietsen. Toch waren er in totaal 120 dappere deelnemers die de, door de Daikbaikers, perfect uitgepijlde fietstochten aflegden, de mooie door Lenie Scheffers uitgezette wandeltochten liepen of meededen aan een rondje hardlopen wat goed georganiseerd was door Roel Vermeer. Gelukkig klaarde het weer vanaf half elf goed op met een lekker verwarmend zonnetje. Langs de routes fruitstops met gezonde appels, tomaten, komkommers, paprika’s en bananen alles gratis ter beschikking gesteld door Koornstra/Reputation, Zwingro, Zwinkels en Koornneef ‘s-Gravenzande. Uniek was ook de stop bij familie Jan Knijnenburg die de fietsers rondleidde door zijn mooie bos met leuke details waarin ook een echte MIG-straaljager te bewonderen was.

Dick en Gerlof van Briljant sponsorden het meubilair en de wensboom in de ALS-stand op het festivalterrein, super heren! In de wensboom kon men een wens ophangen zoals je bijvoorbeeld ook een kaarsje voor iemand kan aansteken. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt. De mooie ALS-armbandjes die door Metalie zijn gemaakt waren zo uitverkocht maar geen nood er was ook een intekenlijst, er gaat hard aan gewerkt worden en de armbandjes zullen worden nageleverd!Maar ook de oranje/witte gerberaboeketjes, die door Kwekerij Esmeralda ter beschikking gesteld waren, verkochten goed.

Kortom al met al is het een mooie dag geworden dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de gulle gaven in natura of in geld van de sponsors maar ook door de deelnemers en belangstellenden die een kijkje kwamen nemen.