Honselersdijk 19 juni 2010 Veel wind en ook veel regen weerhield 155 stoere fietsers er zaterdag 19 juni 2010 niet van te starten aan de tweede Westlandse editie van het fietsevenement “ Trap ALS de Wereld uit”. Om 10 uur was er een welkomstwoord voor de deelnemers door ex-wethouder Ben van der Stee en Arjan Lievaart. Samen gaven ze het startsein voor de tochten.

De prachtige routes waren dit jaar uitgezet door de zeer enthousiaste Daikbaikers. De routes met afstanden van 25, 45, 58 of 70 km liepen grotendeels door Westland en Midden- Delfland. Onderweg kon men bij de tussenstop bij Meegaa Substrates in Maasland even bijkomen met een heerlijke kop koffie en een broodje. Trefzeker had de bedrijfsruimte hier gezellig aangekleed. De sportievelingen kregen daar ook fruit van Koornstra.

In de Sosefhal in Honselersdijk begonnen vanaf 13.00 uur ’s-middags de voetballiefhebbers binnen te komen en uiteindelijk begon in een gezellig gevulde Sosefhal de wedstrijd Nederland-Japan die op grote schermen goed gevolgd kon worden.

Familie Van der Klugt biedt een cheque aan
Familie Van der Klugt biedt een cheque aan

Een aantal ALS patiënten bezochten deze dag met hun families en vrienden. Ook waren er meerdere mensen aanwezig van inmiddels overleden A.L.S. patiënten of die kwamen rijden voor een vriend of familielid met ALS.
Vrijwilligersteam Westland was compleet verrast toen zij uit handen van de Katwijkse familie Van der Klugt en hun sponsors een cheque in ontvangst mochten nemen van € 3.400,-! Deze familie met roots in het Westland besloten zich per persoon te laten sponsoren voor het rijden van de fietstochten. Het waardeloze weer ‘s- morgens was een minpuntje maar ondanks dat spreekt vrijwilligersteam Westland van een zeer geslaagde dag. Er zijn gemotiveerde mensen op het evenement afgekomen die de stichting een warm hart toedragen. De afgelopen maanden, met als afsluiting 19 juni de “Trapdag”, is er door team Westland in totaal voor € 40.800,- euro opgehaald. Dit prachtige bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek naar deze dodelijke zenuw/-spierziekte. ALS team Westland bedankt SV Honselersdijk, alle sponsors, vrijwilligers, deelnemers en overige betrokkenen voor het mogelijk maken van deze belangrijke dag en het fantastische eindresultaat.