Naast de geweldige ‘Trapdag’ vonden er in het eerste jaar ook een aantal andere mooie activiteiten plaats en waren er heel veel sponsors waardoor de opbrengst in 2009 uitkwam op het geweldige bedrag van € 108.000!

Activiteiten die in 2009 plaatsvonden:

  • Spinnen voor ALS
  • Bridgen voor ALS
  • Westlands Mannenkoor zingt voor ALS
  • Bakkiefietsen voor ALS
  • En als klap-op-de-vuurpijl: een geweldige ‘Trap-ALS-de-wereld-uit’-dag!

Op zaterdag 20 juni 2009 hebben ruim 1200 mensen meegefietst en gewandeld. Om 12.00 uur gaf Nelli Cooman het startschot voor de 70 km fietsen en de 16 km wandelen. Toen waren de deelnemers nog te overzien. Voor de fietstocht van 25 km en de wandeltochten van 4 en 8 km waren er heel veel inschrijvingen.
Verschillende ALS patiënten en hun families waren aanwezig. Er werd in de rolstoel meegewandeld, familieleden van overleden ALS patiënten hebben als vrijwilliger de hele dag geholpen. Toch heel speciaal zo met elkaar.
Gelukkig hadden zich ook veel vrijwilligers aangemeld. Dankzij hun inzet liep het gesmeerd: bij de inschrijvingen, de oversteekplaatsen, de fruitstops, de muntenverkoop, achter de bar, bij het eten, de lotenverkoop, noem maar op.
Het weer speelde zaterdag ook mee. Het dreigde even te gaan regenen, maar gelukkig zette het niet door.

Nelli Cooman met het ALS Westland Vrijwilligersteam
Nelli Cooman met het ALS Westland Vrijwilligersteam

Het zomerfeest na de sportieve activiteiten was al snel in volle gang. Straattheater Indigo en Toneelvereniging St. Cecilia hebben de boel aardig vermaakt. Voor de kinderen waren er optredens van Ernst en Bobby. De vrijwillige brandweer was er, springkussens en noem maar op. De barwinst van die middag kwam ook ten goede aan de ALS stichting, en dat had men goed in de oren geknoopt. De band Ploink en het Smartlappenkoor de Westlanders maakten het al snel gezellig. Jan Vellekoop wist de loterij en de veiling ook goed te verkopen. Mooie items als een rit in een Ferrari, een pannenkoekenfeest, Ajax en Feyenoordshirts, een high tea, brachten al snel een flink bedrag op.

De 500 oranje ballonnen gingen niet helemaal zoals bedacht was de lucht in, maar het was toch een fraai gezicht.
Er moest flink geteld worden voor het voorlopige eindbedrag. En nog eens geteld, want was er wel goed geteld. Eindelijk kon het ALS vrijwilligersteam Westland dan het bedrag bekend maken. Astrid van Heezik van de ALS stichting was speciaal gekomen om dit moment mee te maken, want zij wist dat het wel eens een heel mooi bedrag kon worden. Mandy Mulder, de Olympisch kampioen zeilen uit Poeldijk, was ook uitgenodigd.
Corrie Lievaart was zelf ook aanwezig en samen met het ALS vrijwilligersteam werden de cijfers een voor een opgehangen. Corrie had de eer om het laatste cijfer op te hangen: de opbrengst van alle acties t.b.v Trap ALS de wereld uit was 108.000 euro!
Het lied van Peter Kruithof ‘Het antwoord is ja” werd ingezet en er werd luid meegezongen. Arjan Lievaart reikte nog bloemen uit aan de dames van het vrijwilligersteam: wat een verrassing!
Door de aanwezigheid van Corrie Lievaart liepen de emoties soms hoog op, de confrontatie met de ziekte ALS heeft bij veel Westlanders heel wat losgemaakt. Want het blijft een dubbel gevoel: je bent heel blij dat er veel geld is opgehaald, maar de oorzaak van deze ziekte is nog steeds een raadsel. Laat er snel wat gevonden worden.
Dankzij de fantastische opkomst in het Westland, de gulle sponsors en de vele vrijwilligers en het fantastische eindbedrag dragen we zo ons steentje bij.
Het feest werd afgesloten met het in polonaise naar huis brengen van Corrie. Een mooie afsluiting van een fantastische, onvergetelijke dag.
Iedereen SUPER bedankt namens het ALS vrijwilligersteam Westland

Klik hier voor fotoalbum 1

Klik hier voor fotoalbum 2