Vijf jaar geleden schreef Peter Kruithof, geïnspireerd door Corrie Lievaart-Vellekoop, een lied speciaal voor ALS Westland. Dit voor ons zo speciale lied getiteld: ‘Het Antwoord is JA’  is ter gelegenheid van ons 5-jarig jubileum dit jaar, uitgebracht op CD. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter Kruithof, terwijl Saskia de Rijke van S-Project Design, die de mooie CD-hoes ontwierp, het tweede exemplaar ontving.

Klik op deze link en beluister hier een stukje van het indrukwekkende lied

Speciale dank was er ook voor Jaap Stolze van Studio Stolze voor het destijds maken van een korte documentaire en een videoclip rondom dit speciale lied.

Peter heeft een muzikaal antwoord geschreven op een gedicht met een levensvraag. Dit gedicht schreef Corrie Lievaart-Vellekoop toen zij in India was 5 maanden na haar diagnose ALS. Zij wilde graag dat de liefde en steun die zij van de mensen om haar heen ontving en zo onmisbaar is voor iedere ALS-patiënt, tot uitdrukking zou komen in het lied. Dat dit lied tot steun mag zijn en kracht mag geven aan iedere ALS-patiënt.

Op de hoes van de CD staan, naast de profielfoto van Peter Kruithof, 3 foto’s van ALS patiënten: Joep Cobben, Conny Deenik en Pim Mensen. Zij werkten mee aan de campagne van Stichting ALS Nederland: ‘Vecht mee tegen ALS’. Zij zijn inmiddels overleden maar ze hebben met deze spraakmakende campagne ALS  óp de kaart gezet, nu ALS nog ván de kaart! Vecht u ook mee?

Bekijk ook de clip, via deze link.